İç Pilavlı Enginar Dolması Tarifi
İç Pilavlı Enginar Dolması tarifi: İç Pilavlı Enginar Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? İç Pilavlı Enginar Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
İç Pilavlı Enginar Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet dolmalık enginar
- 300 ml. su
- 2 adet taze sıkılmış limon suyu
İç malzemesi için:
- 200 gram pirinç
- 4 tatlı kaşığı kuru üzüm
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 tatlı kaşığı ufalanmış ceviz
- 3 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu, maydanoz, nane
- 2 çay kaşığı yenibahar
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay bardağı su
İç Pilavlı Enginar Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Enginarları bol suda iyice yıkayın, hatta bir süre suda bekletin.
- Yapraklarının zedelenmemesine özen gösterin. Sap kısmını tencerede dik duracak şekilde düz kesin.
- İç malzeme için pirinci sıcak suda beklemeye alın, bu arada diğer malzemeleri hazırlayın, en son pirinci süzüp yıkayarak hepsini bir tencerede karıştırın.
- Zeytinyağında 5-6 dakika kavurun, üzerine 1,5 çay bardağı kadar su ekleyip çekene kadar hafifçe pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Enginar yapraklarının aralarına iç malzemeyi eşit miktarlarda doldurun.
- Büyük ve derin bir tencereye dört adet enginarı da oturtun, 300 ml. su ve 2 adet limonun suyunu ekleyin. Tencerenin ağzı kapalı olarak, kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.
İç Pilavlı Enginar Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Enginarları dikkatli şekilde ayıklamaya ve dolmalık olmalarına özen gösterin.
İç Pilavlı Enginar Dolması tarifi için servis önerisi
Bol limonla servis edin.