Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İç Pilavlı Bütün Hindi Tarifi

İç Pilavlı Bütün Hindi

İç Pilavlı Bütün Hindi Tarifi

İç Pilavlı Bütün Hindi tarifi: İç Pilavlı Bütün Hindi için gerekli malzemeler nelerdir? İç Pilavlı Bütün Hindi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İç Pilavlı Bütün Hindi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet Banvit Hindi (4-5 kg'lık)
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı ketçap
  • 3 diş sarımsak (dövülmüş)
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çorba kaşığı bal
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 900 ml. piliç suyu
  • 300 gram pirinç
  • 80 ml. zeytinyağı
  • 4 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 5 sap taze nane (yapraklanmış, ince kıyılmış)
  • 5 sap maydanoz (yapraklanmış, ince kıyılmış)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı tane karabiber (azaltıp, arttırılabilir)

İç Pilavlı Bütün Hindi tarifi nasıl yapılır?

  • 450 ml tavuk suyunu kaynama noktasına kadar ısıtın.
  • Zeytinyağını bir tencereye alıp çam fıstıklarını kavurun ve soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin.
  • Soğanların üzerine pirinçleri ilave edip 4-5 dakika kavurun. Üzerine ısıttığınız 450 ml tavuk suyunu ve tuzu ilave edip yüksek ateşte kaynama noktasına gelene kadar pişirin. Kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar yaklaşık olarak 10-15 dakika pişirin.
  • Pişen pilava karabiber, tarçın, yenibahar, nane, maydanoz ve kuş üzümünü ilave edip karıştırın üzerine havlu kağıt kapatarak 5-10 dakika dinlendirin.

İç Pilavlı Bütün Hindi tarifinin püf noktası nedir?

Daha kısa sürede pişen, yumuşacık, tam kıvamında bir hindi için paketin içerisinden çıkan fırın pişirme termometresi ve pişirme poşetini mutlaka kullanın. Fırın termometresini hindinizin doğru bölgesine (tüm hindi kullanıyorsanız göğüs bölümünü ikiye ayıran çizginin ortasına) yerleştirin. Fırında usul usul pişen hindiniz tam kıvamına geldiğinde, termometrenin ortasındaki turuncu buton yerinden çıkacaktır. Bu butonun fırladığını gördüğünüz anda hindiniz enfes bir şekilde pişmiş demektir. Hazırladığınız hindiyi pişirme poşetinin içine koyduğunuzda fırının derecesini maximum 200 dereceye kadar çıkarabilirsiniz. Bu da hindinizin daha kısa sürede pişmesini sağlar. Pişirme poşetinin üzerine bir kürdan veya toplu iğne yardımıyla delikler açmayı unutmayın. Ucunu da yine paketin içinden çıkacak telle bağlamaya mutlaka özen gösterin. Fırın poşeti, hindinizin pişme süresini azalttığı gibi, hindiniz kendi buharında ve suyunda pişeceği için daha lezzetli olur.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025