Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » İç Pilav Tarifi

İç Pilav

İç Pilav Tarifi

İç Pilav tarifi: İç Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? İç Pilav nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

İç Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 50 gram antep fıstığı (ya da dolmalık çam fıstık)
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı kaynar su (ya da tavuk suyu)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı yenibahar
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/4 demet maydanoz

İç Pilav tarifi nasıl yapılır?

  • Baldo pirinci iyice yıkayıp geniş bir kaseye alın ve üzerini geçecek su ekleyerek bekletin. Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ılık suda bekletin. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın.
  • Zeytinyağını geniş tabanlı bir tencerede kızdırın. Kuru soğanları ekleyip kavurma işlemini başlayın.
  • Soğanlar hafif ölmeye başladığında içine dolmalık fıstıkları ekleyerek, fıstıklar renk alana dek kavurma işlemine devam edin.
  • Bol suda yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinci tencereye alın. Karabiber, tarçın ve yenibahar, ılık suda bekletip duruladığınız kuş üzümleri ilavesiyle pirinç tanelerini şeffaf bir görünüm alana kadar kavurun.
  • Kaynar su, tuz ve tereyağını katıp önce harlı sonrasında kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede pilavı pişirin.
  • Göz göz olup suyunu çeken pilavı, üzerine kağıt havlu örtüp kapağını sıkıca kapattıktan sonra demlenmeye bırakın. İncecik kıyılmış dereotu ve maydanozla harmanlayın.
  • Afiyet olsun!

İç Pilav tarifinin püf noktası nedir?

Pilav yapımında kaliteli pirinç kullanın. Çok fazla karıştırmadan kısık ateşte, kapağını kapattığınız tencerede pişirin.

İç Pilav tarifi için servis önerisi

Bol dereotu serperek pilavınızı süsleyebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025