İç Baklalı Yaz Salatası Tarifi
İç Baklalı Yaz Salatası tarifi: İç Baklalı Yaz Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? İç Baklalı Yaz Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
İç Baklalı Yaz Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6-7 yaprak marul
- 2 adet fındık turp
- 1/2 su bardağı iç bakla (haşlanmış)
- 1 adet kayısı
- 1/2 adet kırmızı biber
Sosu için
- 1 yemek kaşığı nar sirkesi
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı beyaz biber
- 1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
İç Baklalı Yaz Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Yıkayıp kuruladığınız ve gelişi güzel kestiğiniz marul yapraklarını salata tabağına alın.
- Fındık turpları mümkün olduğunca ince dilimleyin, kırmızı biberleri küp küp doğrayın, kayısıyı dilimleyin.
- Salata sosunu, sos malzemelerini karıştırarak hazırlayın.
- Sosun yarısını marul yapraklarıyla iyice harmanlayın.
- Diğer salata malzemelerini marul yapraklarının üzerine koyup sosun geri kalanını da malzemelerin üzerine dökün.
İç Baklalı Yaz Salatası tarifinin püf noktası nedir?
Baklaları haşlarken 2 dakika kadar kaynayan tuzlu suda haşlamanız yeterli olacaktır.