İbiza Tatlısı Tarifi
İbiza Tatlısı tarifi: İbiza Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? İbiza Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
İbiza Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dışı İçin:
Muhallebisi İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
İç Kreması İçin:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 3 adet muz (küçük boy)
İbiza Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Yulaflı bisküvileri robotta çekerek büyük bir fırın tepsisine dökün.
- Muhallebi için gerekli tüm malzemeleri tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu kıvamlı bir muhallebi elde edinceye dek pişirin.
- Kakaolu muhallebiyi yulaflı bisküvinin üzerine dökün.
- Bir kaşık ya da spatula yardımıyla düzleştirin. Üzerini streçleyerek, 1 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- 1 paket krem şantiyi sütle çırpın.
- Soğuyan muhallebinin üzerine ince bir katman halinde krem şantiyi sürün. En az 3-4 saat ya da bir gece boyunca buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen tatlıyı eşit dilimlere bölün ve her dilime kestiğiniz muzları yerleştirin.
- Dikkatlice tabanından kaldırarak, muhallebili katmanı muzlara sarın.
- Üzerini çilekle süsleyerek servis edin. Afiyet olsun!
İbiza Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?
Muhallebinin buzdolabında dinlenip, yeterince soğumasına özen gösterin. Aksi takdirde kıvamı tutmayacak ve sarması zor olacaktır. Kullandığınız muz boyutu çok büyükse, ortadan diklemesine ikiye keserek kullanabilirsiniz.
İbiza Tatlısı tarifi için servis önerisi
Muz yerine çilekle de yapabilirsiniz.