Hurmalı Yulaf Lapası Tarifi
Hurmalı Yulaf Lapası tarifi: Hurmalı Yulaf Lapası için gerekli malzemeler nelerdir? Hurmalı Yulaf Lapası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 kişilik
Hurmalı Yulaf Lapası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1/4 çay bardağı vanilya
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
- 2 yemek kaşığı hurma püresi
Süslemek İçin:
- 1 adet muz
- 2-3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 yemek kaşığı antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı fındık kırığı
Hurmalı Yulaf Lapası tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir tavaya yulaf, su, süt, vanilya, Hindistan cevizi yağı ve hurma ezmesini alıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
- Kaşık yardımıyla hurma ezmelerini sürekli bastıralım ki iyice erisinler.
- Tam kıvam almadan sulu haldeyken ocaktan alıp üzerini örtüp 5 dakika dinlendirelim.
- Daha sonra lapayı yiyeceğimiz kaseye alıp üzerini muz dilimleri, fıstık ezmesi, toz Antep fıstığı ve fındık ile süsleyelim. Afiyet olsun.