Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hurmalı Yulaf Lapası Tarifi

Hurmalı Yulaf Lapası

Hurmalı Yulaf Lapası Tarifi

Hurmalı Yulaf Lapası tarifi: Hurmalı Yulaf Lapası için gerekli malzemeler nelerdir? Hurmalı Yulaf Lapası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hurmalı Yulaf Lapası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1/4 çay bardağı vanilya
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı hurma püresi

Süslemek İçin:

  • 1 adet muz
  • 2-3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı fındık kırığı

Hurmalı Yulaf Lapası tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir tavaya yulaf, su, süt, vanilya, Hindistan cevizi yağı ve hurma ezmesini alıp, kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayalım.
  • Kaşık yardımıyla hurma ezmelerini sürekli bastıralım ki iyice erisinler.
  • Tam kıvam almadan sulu haldeyken ocaktan alıp üzerini örtüp 5 dakika dinlendirelim.
  • Daha sonra lapayı yiyeceğimiz kaseye alıp üzerini muz dilimleri, fıstık ezmesi, toz Antep fıstığı ve fındık ile süsleyelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025