Hurmalı Mamül Tarifi
Hurmalı Mamül tarifi: Hurmalı Mamül için gerekli malzemeler nelerdir? Hurmalı Mamül nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Hurmalı Mamül yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hurma Püresi İçin:
- 10-15 adet hurma
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
Kurabiye Hamuru İçin:
- 3 su bardağı un
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1/2 paket margarin veya tuzsuz tereyağı
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı sirke
Hurmalı Mamül tarifi nasıl yapılır?
- Hurmaları sıcak suda 15-20 dakika bekletin.
- İnce kabuklarını soyun ve bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkarın.
- Küp küp doğrayın ve ocakta tarçın ve esmer şekerle kaynayana kadar eze eze karıştırın. 1 kahve fincanı su ilave edin ve blender yardımıyla püre haline getirin. Püreyi soğumaya bırakın.
Hurmalı Mamül tarifinin püf noktası nedir?
Hamurun içine sirke ilave etmek, kıyır kıyır bir doku elde etmenize yardımcı olur.
Hurmalı Mamül tarifi için servis önerisi
1 çay kaşığı tarçını pudra şekeriyle birlikte kurabiyelerin üzerine eleyebilirsiniz.