Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hurmalı Islak Kek Tarifi

Hurmalı Islak Kek

Hurmalı Islak Kek Tarifi

Hurmalı Islak Kek tarifi: Hurmalı Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hurmalı Islak Kek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hurmalı Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram hurma
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı karbonat
  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Sosu için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı krema
  • 4 yemek kaşığı tereyağı

Hurmalı Islak Kek tarifi nasıl yapılır?

  • Hurmaların üzerine sıcak suyu döküp bekletin.Hurmalar hafif yumuşayınca çekirdeklerini çıkarıp kalan su ile 1-2 taşım kaynatın.
  • Ocaktan alınca içerisine karbonatı ekleyip 5 dakika dinlendirin. Yumuşayan hurmaları blender yardımı ile püre haline getirin.
  • Oda ısısındaki tereyağını şeker ile krema kıvamı alana kadar çırpın.
  • Sonrasında içerisine yumurtaları tek tek ekleyerek çırpma işlemine devam edin.Son olarak hurma püresini de ekleyip sıvı karışımı tamamlayın.
  • Un, kabartma tozu ve tarçını sıvı karışıma üç parçada azar azar yedirerek ekleyin. Karışımı önceden yağlanmış fırın tepsisine alın.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Kürdan batırıp, içinin piştiğinden emin olduğunuzda fırındna alın.
  • Derin bir tavada sos için şekeri koyu bir renk alana kadar eritin,üzerine oda sıcaklığında krema ekleyin ve sosun altını kısın. Tereyağını azar azar çırparak ekleyin ve sosun altını kapatın.
  • Kek oda sıcaklığına gelince dilimleyin ve bolca sos ve ceviz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025