Hurmalı Islak Kek Tarifi
Hurmalı Islak Kek tarifi: Hurmalı Islak Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hurmalı Islak Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Hurmalı Islak Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram hurma
- 2 su bardağı sıcak su
- 1,5 çay kaşığı karbonat
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Sosu için:
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı krema
- 4 yemek kaşığı tereyağı
Hurmalı Islak Kek tarifi nasıl yapılır?
- Hurmaların üzerine sıcak suyu döküp bekletin.Hurmalar hafif yumuşayınca çekirdeklerini çıkarıp kalan su ile 1-2 taşım kaynatın.
- Ocaktan alınca içerisine karbonatı ekleyip 5 dakika dinlendirin. Yumuşayan hurmaları blender yardımı ile püre haline getirin.
- Oda ısısındaki tereyağını şeker ile krema kıvamı alana kadar çırpın.
- Sonrasında içerisine yumurtaları tek tek ekleyerek çırpma işlemine devam edin.Son olarak hurma püresini de ekleyip sıvı karışımı tamamlayın.
- Un, kabartma tozu ve tarçını sıvı karışıma üç parçada azar azar yedirerek ekleyin. Karışımı önceden yağlanmış fırın tepsisine alın.
- 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin. Kürdan batırıp, içinin piştiğinden emin olduğunuzda fırındna alın.
- Derin bir tavada sos için şekeri koyu bir renk alana kadar eritin,üzerine oda sıcaklığında krema ekleyin ve sosun altını kısın. Tereyağını azar azar çırparak ekleyin ve sosun altını kapatın.
- Kek oda sıcaklığına gelince dilimleyin ve bolca sos ve ceviz ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.