Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hurmalı İncir Tatlısı Tarifi

Hurmalı İncir Tatlısı

Hurmalı İncir Tatlısı Tarifi

Hurmalı İncir Tatlısı tarifi: Hurmalı İncir Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Hurmalı İncir Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hurmalı İncir Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 100 gram hurma
  • 100 gram kuru incir
  • 50 gram ceviz içi
  • 150 gram krema
  • 200 ml. süt
  • 4 adet savoyar (kedi dili) bisküvi
  • 100 ml. hindistan cevizi sütü
  • 4 adet kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 yemek kaşığı file badem

Servisi için:

  • 2 top vanilyalı dondurma

Hurmalı İncir Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Sap kısımlarını kestiğiniz kuru incirleri iri parçalar halinde doğrayın. Çekirdeklerini çıkardığınız hurmaları incirlerle uyumlu olacak büyüklükte kesin. Ceviz içlerini küçük parçalara ayırın.
  • Küçük bir sos tenceresine krema ve sütü aktarın. Doğranmış kuru meyveleri katıp kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldığınız karışıma ceviz içlerini ekleyip soğumaya bırakın.
  • Sos karışımı için; Hindistan cevizi sütü ve file bademi ayrı bir yerde karıştırın.
  • Önceden suda beklettiğiniz kuru kayısıları küçük parçalara bölün. Kuru üzüm ve kuş üzümlerin fazla suyunu süzün. Hindistan cevizi sütlü karışımla karıştırın.
  • Süt ve krema karışımında pişen kuru yemişli karışımı soğuduktan sonra iki eşit parçaya bölün.
  • Çukur tabakların orta kısımlarına aldığınız yuvarlak kalıpların taban kısımlarına ikiye böldüğünüz kedi dili bisküvileri yerleştirin. Üzerlerini kuru yemişli karışımla kaplayıp bir kaşık yardımıyla düzeltin.
  • Kenar kısımlarından hazırladığınız Hindistan cevizi sütlü karışımı ekleyin. Üzerlerine bir top dondurma koyup hazırladığınız tatlıları bekletmeden servis edin.

Hurmalı İncir Tatlısı tarifinin püf noktası nedir?

Sos karışımında kullanacağınız kuru kayısı, kuru üzüm ve kuş üzümlerini önceden ılık suda bekletin. Fazla sularını süzüp kuruladıktan sonra tatlı yapımında kullanın.Ayrıca hazırladığınız Hindistan cevizi sütlü karışım tatlıların taban kısımlarında bulunan bisküvileri ıslatıp tatlının tadını hafifletecek.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025