Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hurma Uyutması Tarifi

Hurma Uyutması

Hurma Uyutması Tarifi

Hurma Uyutması tarifi: Hurma Uyutması için gerekli malzemeler nelerdir? Hurma Uyutması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hurma Uyutması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 20 adet hurma
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş fındık

Hurma Uyutması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle 20 adet hurmamızı bol su ile yıkıyoruz ve çekirdeklerini ayıklıyoruz.
  • Bir kap içerisine aldığımız hurmalarımızın üzerine sıcak su döküyoruz. Su seviyesi hurmaların üzerini geçecek kadar olacak. Bu şekilde sıcak suyun içinde hurmalarımız yaklaşık yarım saat kadar kalacaklar.
  • İki buçuk su bardağı sütü tenceremize alıyoruz ve ısıtmaya başlıyoruz. Yoğurt mayalama sıcaklığına kadar, yani parmağımızı 5 saniye tutabilecek sıcaklığa kadar sütümüzü ısıtıyoruz.
  • Hurmalarımın suyunu süzdükten sonra blendır kabına alıyoruz. Arkasından 2 yemek kaşığı öğütülmüş fındığımızı ekliyoruz ve üzerine sütümüzü ekliyoruz.
  • 2 dakika blendırda çekip servis kaselerine alıyoruz.
  • Kaselerin üzerini bir tepsi ile kapatıyoruz.
  • Bir örtü ile de kaselerimizi aynı yoğurt mayalar gibi sarıyoruz. Bu şekilde 2 saat uyuyacaklar :)
  • 2 saat sonra örtümüzü açıyoruz ve tatlıları doğruca buzdolabına gönderiyoruz, orda da 2 saat dinlenecekler.
  • Dolaptan çıkardıktan sonra kaselerinizi dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hurma Uyutması tarifinin püf noktası nedir?

Ben süslerken antep fıstığı ve nar kullandım; kakao veya tarçınla da süsleyebileceğiniz gibi dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz. Sütün sıcaklığı çok önemli, yapılışında belirttiğim gibi, yoğurt mayalama sıcaklığına kadar, yani parmağımızı 5 saniye tutabilecek sıcaklığa kadar sütümüzü ısıtıyoruz. Bu tatlıya çoğu tarifte nişastada ekleniyor. Tabi nişasta tatlının kıvamını biraz daha yoğunlaştırıyor ama ben hafif akışkan bu kıvamı daha çok seviyorum. Ayrıca nişastasız daha sağlıklı buluyorum. Kaselerimizi örtü ile sararken hızlı davranmamız gerekiyor; kaselerimizi soğumadan sarmamız çok önemli. Genellikle satın aldığımız hurmalarımız sert oldukları için yumuşasınlar diye sıcak suda bekletiyoruz. Eğer sizinkiler yumuşak ise bu adımı atlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025