Hurma Topçukları Tarifi
Hurma Topçukları tarifi: Hurma Topçukları için gerekli malzemeler nelerdir? Hurma Topçukları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Hurma Topçukları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 11 adet orta boy hurma
- 9 adet kaju
- 9 adet fındık
- 1 avuç çiğ badem
- 1 adet kuru incir
- 1 tepeleme tatlı kaşığı kakao
- 1 tepeleme yemek kaşığı keçiboynuzu unu
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı çam fıstığı
- 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
Hurma Topçukları tarifi nasıl yapılır?
- Hurmaları ve inciri 2-3 saat önceden sıcak suda ıslatıyoruz.
- Hindistan cevizi ve fıstığı süsleme için ayırdıktan sonra tüm malzemeleri rondo yardımıyla iyice kıyıyor ve karıştırıyoruz.
- Güzelce karışıp ele yapışan fakat bir araya gelecek kıvama geldiğinde rondoyu kapatıp topçuklarımızı yuvarlamaya başlıyoruz.
- Topçukları, başta ayırdığımız çekilmiş fıstığa ve azıcık kakaoyla karıştırılmış Hindistan cevizine buluyoruz. Ve servise hazır. Afiyet olsun.
Hurma Topçukları tarifinin püf noktası nedir?
İçine dileğiniz yemişi katabilir, tarçın gibi baharatlar ekleyebilir, sevmediğiniz malzemeyi muadil olabilecek bir şeyle değiştirebilirsiniz.
Hurma Topçukları tarifi için servis önerisi
Dilerseniz fındık ya da ceviz kırığına da bulayabilirsiniz.