Hurma Tatlısı Tarifi
Hurma Tatlısı tarifi: Hurma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Hurma Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hurma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram kuru incir
- 1/2 kilogram hurma (kudüs hurması)
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Hurma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Hurma ve incir yıkanır. İncir sert sap kısımlarından ayrılır ve dörde bölünür. Hurmanın çekirdekleri çıkarılır ve ikiye bölünür.
- Daha sonra tüm malzemeler bir tencereye konulur. Ocağa alınır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Pişme işlemi gerçekleşirken bir ezici yardımıyla malzemeler ezilir. Bu işlem ocaktan alınana kadar ara ara tekrar edilir.
- Dibi tutmaya ya da ürün pelte kıvamına gelip tencereden ayrılmaya başlayana kadar (yaklaşık 1 saat) pişirmeye devam edilir.
- Pişirme işlemi bittikten sonra bir kaba alınır, kararmaması için üzerine değecek şekilde streç çekilir. Streç filme birkaç delik açılır ve soğumaya bırakılır.
- Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.