Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hurma Tatlısı Tarifi

Hurma Tatlısı

Hurma Tatlısı Tarifi

Hurma Tatlısı tarifi: Hurma Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Hurma Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hurma Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 200 gram kuru incir
  • 1/2 kilogram hurma (kudüs hurması)
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya

Hurma Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Hurma ve incir yıkanır. İncir sert sap kısımlarından ayrılır ve dörde bölünür. Hurmanın çekirdekleri çıkarılır ve ikiye bölünür.
  • Daha sonra tüm malzemeler bir tencereye konulur. Ocağa alınır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
  • Pişme işlemi gerçekleşirken bir ezici yardımıyla malzemeler ezilir. Bu işlem ocaktan alınana kadar ara ara tekrar edilir.
  • Dibi tutmaya ya da ürün pelte kıvamına gelip tencereden ayrılmaya başlayana kadar (yaklaşık 1 saat) pişirmeye devam edilir.
  • Pişirme işlemi bittikten sonra bir kaba alınır, kararmaması için üzerine değecek şekilde streç çekilir. Streç filme birkaç delik açılır ve soğumaya bırakılır.
  • Sonrasında dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025