Hurma Tabanlı Muhallebi Pastası Tarifi
Hurma Tabanlı Muhallebi Pastası tarifi: Hurma Tabanlı Muhallebi Pastası için gerekli malzemeler nelerdir? Hurma Tabanlı Muhallebi Pastası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Hurma Tabanlı Muhallebi Pastası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hurma Tabanı İçin:
- 300 gram medine hurması (çekirdekleri çıkarılmış)
- 1 su bardağı çiğ badem
- 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi İçin:
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 4 yemek kaşığı buğday nişastası
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı gül suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilin
- 4 tutam kurutulmuş gül yaprakları (isteğe bağlı)
Süsleme İçin:
- 8 adet dondurulmuş frambuaz
- 8 adet dondurulmuş böğürtlen
- 4 yemek kaşığı file antep fıstığı
- 2 yemek kaşığı pembe pudra şekeri (tercihen)
- 3 tutam kurutulmuş gül yaprakları
Hurma Tabanlı Muhallebi Pastası tarifi nasıl yapılır?
- Alt tabanı için hurma, Hindistan cevizi, badem, kakao ve sütü rondodan geçirin.
- Kelepçeli kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı yerleştirin ve hurmalı karışımı tabana güzelce yayın. Buzlukta 30-40 dakika kadar bekletin.
- Muhallebisi için gerekli olan süt, un, toz şeker, nişasta ve gül suyunu tencereye ekleyip pişene dek sürekli olarak karıştırın.
- Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve 2 dakika sonra ocaktan alıp tereyağı ve vanilini ekleyin. Oda sıcaklığında ara ara çırparak ılımasını sağlayın.
- Soğuduktan sonra gül yapraklarını muhallebiye ekleyip karıştırın ve hurmalı tabanın üzerine yayın.
- Buzdolabında 1 gece bekletin ve üzerini süsleyip servis edin. Yaptığınız gün içinde tüketilecekse minimum 4 saat buzdolabında bekletmenizi öneririz. Afiyet olsun!