Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hurma Özlü Islak Kurabiye Tarifi

Hurma Özlü Islak Kurabiye

Hurma Özlü Islak Kurabiye Tarifi

Hurma Özlü Islak Kurabiye tarifi: Hurma Özlü Islak Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Hurma Özlü Islak Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hurma Özlü Islak Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 125 gram tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı nişasta
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya özü

Islatmak için:

  • 1 su bardağı hurma özü
  • 1/2 çay bardağı su

Hurma Özlü Islak Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Hurma özü ve suyu derin bir kapta karıştırıp bir kenarda bekletin.
  • Tereyağının oda sıcaklığında olması gerekir. Un hariç tüm malzemeleri karıştırın.
  • Karıştırdığınız harca unumuzu eleyerek az az ekleyin. Her zaman dediğimiz gibi kıvamını kendiniz ayarlamalısınız (Kulak memesi tabiri vardır ya öyle olmalı).
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kagıt serdiginiz fırın tepsisine aralıklı bir şekilde dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında üzeri çatlayana kadar (yaklaşık 15 dakika oluyor) pişirin.
  • Pişen kurabiyelerinizi sıcakken bir kaşık yardımıyla hurma özü ve su karışımına batırın.
  • Daha tatlı olsun isterseniz su ile karıştırmadan sadece hurma özüne batırabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hurma Özlü Islak Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Hurma özü yerine pekmez. Vanilya özütü yerine toz vanilin kullanabilirsiniz. Kurabiyelerin sıcak olması ve tek tek batırılması, uğraşmayıp şerbet gibi birden üzerine dökerseniz dağılırlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025