Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hünkar Helvası Tarifi

Hünkar Helvası

Hünkar Helvası Tarifi

Hünkar Helvası tarifi: Hünkar Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Helvası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hünkar Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Helva için:

  • 200 gram tereyağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz fıstık
  • 1 su bardağı file fıstık

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su

Hünkar Helvası tarifi nasıl yapılır?

  • Şeker ve suyu kaynatıp, şerbeti hazırlıyoruz.
  • Tencereye tereyağ koyup, eritiyoruz ve irmiği ilave ederek kavuruyoruz. İrmik altın sarısı rengini alınca sıcak şerbeti ekliyoruz.
  • Suyunu çekene kadar pişiriyoruz.  Altını kapattıktan sonra, toz fıstığı ekleyip iyice karıştırıyoruz ve on dakika kadar dinlendiriyoruz.
  • En son olarak,  file fıstıktan süsleme için biraz ayırıp geri kalan fıstığı da helvaya karıştırıyoruz.

Hünkar Helvası tarifinin püf noktası nedir?

Helvayı, kararmaması için kısık ateşte, yavaş yavaş, sürekli karıştırarak kavuruyoruz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025