Hünkar Helvası Tarifi
Hünkar Helvası tarifi: Hünkar Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Hünkar Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Helva için:
- 200 gram tereyağ
- 2 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz fıstık
- 1 su bardağı file fıstık
Şerbeti için:
- 3 su bardağı şeker
- 4,5 su bardağı su
Hünkar Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Şeker ve suyu kaynatıp, şerbeti hazırlıyoruz.
- Tencereye tereyağ koyup, eritiyoruz ve irmiği ilave ederek kavuruyoruz. İrmik altın sarısı rengini alınca sıcak şerbeti ekliyoruz.
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Altını kapattıktan sonra, toz fıstığı ekleyip iyice karıştırıyoruz ve on dakika kadar dinlendiriyoruz.
- En son olarak, file fıstıktan süsleme için biraz ayırıp geri kalan fıstığı da helvaya karıştırıyoruz.
Hünkar Helvası tarifinin püf noktası nedir?
Helvayı, kararmaması için kısık ateşte, yavaş yavaş, sürekli karıştırarak kavuruyoruz.