Hünkar Çorbası Tarifi
Hünkar Çorbası tarifi: Hünkar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Hünkar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Çorba için:
- 2 adet patlıcan (büyük boy)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 2 su bardağı su (400 ml) (arzuya göre tavuk, et, sebze suyu)
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- 1,5 çay kaşığı tuz
Üzerine:
- 1,5 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı (veya sıvı yağ)
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
Hünkar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları bir bıçak yardımıyla birkaç yerinden delerek, fırında veya ateşte közleyin. Kapalı bir kap içerisinde bir süre beklettikten sonra kabuklarını soyun ve elinizle hafifçe suyunu sıkıp akıtın.
- Közlenmiş patlıcanları kıyabileceğiniz en ince şekilde kıyın.
- Tereyağını ısıttıktan sonra minik küpler halinde doğranmış soğan ve sarımsak ile kavurun. İyice yumuşayınca üzerine ununu ekleyin ve 5 dakika bu şekilde kısık ateşte kavurduktan sonra patlıcanları ekleyin.
- Tüm malzemeler iyice birleştikten sonra oda sıcaklığında veya ılık olan sütünüzü yavaş yavaş eklemeye başlayın. Sütünüz çok soğuk olursa çorbanız topaklanma yapacaktır.
- Sütü de iyice karıştırdıktan sonra suyunu ekleyin ve kaynayana dek kapağı kapalı olarak pişirin.
- Kaynadıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyin. Dilerseniz pürüzsüz bir çorba olması için bu aşamada blenderdan geçirebilirsiniz. Fakat bu haliyle de lezzeti yerinde olacaktır.
- Son olarak tereyağı, zeytinyağı ve toz kırmızı biberi bir sos tavasında hafifçe kızdırın ve servis etmeden önce çorbanın üzerinde gezdirin. Afiyet olsun!
Hünkar Çorbası tarifinin püf noktası nedir?
Terbiyeli olarak da hazırlanabilen bu çorbayı dilerseniz 1 kase yoğurt, 1 yumurta sarısı, 1 yemek un ve birkaç damla limon suyu sıkıp karıştırarak terbiyeli olarak da hazırlayabilirsiniz.