Hünkar Çorbası Tarifi
Hünkar Çorbası tarifi: Hünkar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Hünkar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet patlıcan
- 1 litre et suyu veya tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan
Hünkar Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle patlıcanları közlüyoruz, kabuklarını soyup iyice eziyoruz.
- Tencereye tereyağını ve soğanı koyup, soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz ve patlıcanları ekleyip karıştırıyoruz.
- Sırasıyla un, sarımsak, tuz ve karabiber koyup, tavuk veya et suyu ekliyoruz.
- Patlıcanlar iyice pişince, bir kasede yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpıp, yavaşça karıştıra karıştıra çorbanın içine ekliyoruz.
- Bu şekilde 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.
Hünkar Çorbası tarifi için servis önerisi
Servis ederken, içine üzüm sirkesi de konulabilir.