Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hünkar Çorbası Tarifi

Hünkar Çorbası

Hünkar Çorbası Tarifi

Hünkar Çorbası tarifi: Hünkar Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Çorbası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hünkar Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet patlıcan
  • 1 litre et suyu veya tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan

Hünkar Çorbası tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları közlüyoruz, kabuklarını soyup iyice eziyoruz.
  • Tencereye tereyağını ve soğanı koyup, soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz ve patlıcanları ekleyip karıştırıyoruz.
  • Sırasıyla un, sarımsak, tuz ve karabiber koyup, tavuk veya et suyu ekliyoruz.
  • Patlıcanlar iyice pişince, bir kasede  yoğurt ve yumurta sarısını iyice çırpıp, yavaşça karıştıra karıştıra çorbanın içine ekliyoruz.
  • Bu şekilde 5 dakika kadar kaynatıp ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.

Hünkar Çorbası tarifi için servis önerisi

Servis ederken, içine üzüm sirkesi de konulabilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025