Hünkar Beğendili Makarna Tarifi
Hünkar Beğendili Makarna tarifi: Hünkar Beğendili Makarna için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendili Makarna nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 büyük tepsi
Hünkar Beğendili Makarna yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 1 paket Burgu Makarna
- 150-200 gram dil peyniri
- 1 adet patlıcan
Kıymalı harç için:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı domates püresi
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Beğendisi için:
- 1 kavanoz közlenmiş patlıcan (4 adet patlıcandan)
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Hünkar Beğendili Makarna tarifi nasıl yapılır?
- 1 adet dilimlenmiş patlıcanı tuzlu suda bir süre bekletin. Patlıcan dilimlerinin suyunu süzüp kurulayın.
- Üzerilerine sarımsaklı zeytinyağı gezdirin. Tost makinesinde ızgara yapın.
- Makarnayı haşlamak için tuzlu suyu kaynamaya bırakın.
- Kıymalı harcı hazırlamak için bir tavada yağları kızdırın. Üzerine soğan ve sarımsak ekleyip kavurun.
- Kıyma ilave edip kavurmaya devam edin.
- Üzerine salça, domates püresi ve baharatları ekleyip pişmeye bırakın.
- Ayrı bir tencerede tereyağını kızdırın. Üzerine un ekleyip kavurun.
- Közlenmiş patlıcanları da kavrulmuş unun üzerine ilave edip biraz karıştırın ve süt ekleyip karıştırarak pişirin.
- Baharatları ve rendelenmiş dil peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
- Beğendinin son aşamalarında makarnayı kaynayan suda pişirin. Suyunu süzün. Fırın kabına yapışmaması için çok az yağlayıp karıştırın.
- Fırın kabına makarna, beğendi ve kıymalı harcı katmanlar halinde yerleştirin.
- Son olarak üzerine tost makinesinde ızgara yapılmış patlıcanları dizin ve kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
- Yaklaşık 15-20 dakika sonra fırından çıkartıp servis edin. Afiyet olsun.