Hünkar Beğendi Bohçası Tarifi
Hünkar Beğendi Bohçası tarifi: Hünkar Beğendi Bohçası için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi Bohçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Hünkar Beğendi Bohçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8 adet lazanya yaprağı (haşlanmış)
- 150 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)
Beğendi için:
- 3 adet patlıcan (közlenmiş,kabukları soyulmuş)
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Eti İçin:
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 400 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates püresi
- 1 su bardağı su
- 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
Hünkar Beğendi Bohçası tarifi nasıl yapılır?
- Beğendi için öncelikle patlıcanları fırında veya ocakta közleyip kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin.
- Bir tava veya tencerede tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü yavaş yavaş ekleyip sürekli olarak karıştırın.
- Ezilmiş patlıcan, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın ve malzemelerin tümü birbirine iyice karışıp koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağ ile birlikte etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Suyu çeken etlerin üzerine doğranmış soğanları ekleyin.
- Soğanlar pembeleştikten sonra domates püresi, tuz ve karabiber ekleyin.
- 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene ve etler yumuşayana kadar pişirin.
- Haşlanmış 2 lazanya yaprakları arasına yapışması için ortasına beğendi koyun ve artı şeklini verin.
- Ortasına tekrar beğendi koyup üzerine etini ve rendelenmiş kaşarı ekleyin.
- Lazanyaları kenarlardan ortaya doğru katladıktan sonra üzerine beğendi ve kaşar ekleyip 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Dilerseniz üzerine maydanoz veya fesleğen ekleyerek servis edin.