Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hünkar Beğendi Bohçası Tarifi

Hünkar Beğendi Bohçası

Hünkar Beğendi Bohçası Tarifi

Hünkar Beğendi Bohçası tarifi: Hünkar Beğendi Bohçası için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi Bohçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hünkar Beğendi Bohçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 8 adet lazanya yaprağı (haşlanmış)
  • 150 gram kaşar peyniri (rendelenmiş)

Beğendi için:

  • 3 adet patlıcan (közlenmiş,kabukları soyulmuş)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Eti İçin:

  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hünkar Beğendi Bohçası tarifi nasıl yapılır?

  • Beğendi için öncelikle patlıcanları fırında veya ocakta közleyip kabuklarını soyduktan sonra iyice ezin.
  • Bir tava veya tencerede tereyağı ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyip sürekli olarak karıştırın.
  • Ezilmiş patlıcan, tuz ve karabiberi de ekleyip iyice karıştırın ve malzemelerin tümü birbirine iyice karışıp koyu bir kıvam alınca ocaktan alın.
  • Ayrı bir tavada sıvı yağ ve tereyağ ile birlikte etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Suyu çeken etlerin üzerine doğranmış soğanları ekleyin.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra domates püresi, tuz ve karabiber ekleyin.
  • 1 su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene ve etler yumuşayana kadar pişirin.
  • Haşlanmış 2 lazanya yaprakları arasına yapışması için ortasına beğendi koyun ve artı şeklini verin.
  • Ortasına tekrar beğendi koyup üzerine etini ve rendelenmiş kaşarı ekleyin.
  • Lazanyaları kenarlardan ortaya doğru katladıktan sonra üzerine beğendi ve kaşar ekleyip 180 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • Dilerseniz üzerine maydanoz veya fesleğen ekleyerek servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025