Hünkar Beğendi Tarifi
Hünkar Beğendi tarifi: Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Et Sote İçin:
- 400 gram kuşbaşı dana eti
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet büyük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru kekik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 adet büyük boy domates kabukları soyulmuş iri doğranmış)
- 3 adet yeşil biber (çekirdekleri çıkarılmış iri doğranmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 600 mililitre sıcak su
Beğendi İçin:
- 4 adet közlenmiş patlıcan (kabukları soyulmuş ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 400 mililitre süt
- 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Tencerede zeytinyağı, soğan ve etler sotelenir.
- Etler suyunu salıp çekince, birer bardak su ekleyerek pişirmeye devam edilir. Su azaldıkça birer bardak ekleyerek etler pişene kadar işleme devam edilir.
- Pişince salça, kekik, karabiber, tuz, domates ve yeşil biber eklenip birkaç defa çevrilip ocak kapatılır.
- Beğendi için: Un ile tereyağ kavrulur. Yavaş yavaş süt eklenerek topaklanmayacak şekilde koyulaşana kadar pişirilir.
- Kaşar peyniri, muskat, karabiber, tuz ilave edilip karıştırılır. En son patlıcanlar eklenip iyice karıştırılır.
- Servis tabağına beğendi yayılır, üzerine et sote ilave edilir, maydanoz yapraklarıyla süslenir. Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.
Hünkar Beğendi tarifinin püf noktası nedir?
Etin pişme süresini kısaltmak için düdüklüde pişirilip kalan malzemeler daha sonra eklenebilir.