Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi tarifi: Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Et sote için:

  • 400 gram kuşbaşı et
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet büyük boy domates (kabukları soyulmuş iri doğranmış)
  • 3 adet yeşil biber (çekirdekleri çıkarılmış iri doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber (çekilmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

Beğendi için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı (60 g)
  • 2 yemek kaşığı un (40 g)
  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı tane karabiber (çekilmiş)
  • 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 3/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (75 gram)
  • 2 adet közlenmiş patlıcan (bostan) (kabukları soyulmuş ince doğranmış)

Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • Isınan tencerede zeytinyağı ve etler sotelenir. Etlerin rengi değişince soğan eklenir.
  • Soğan şeffaflaşınca; domates, yeşil biber, salçalar, baharatlar ve tuz eklenir. Birkaç defa karıştırdıktan sonra su eklenip kaynamaya bırakılır.
  • Kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir. Beğendi için tereyağı eritilip un kavrulur.
  • Yavaş yavaş oda sıcaklığındaki süt eklenerek topaklanmayacak şekilde koyulaşana kadar pişirilir.
  • Kaşar peyniri, muskat, karabiber, tuz ilave edilip karıştırılır. En son patlıcanlar eklenip iyice karıştırılır.
  • Servis tabağına beğendi yayılır, üzerine et sote ilave edilir, maydanoz yapraklarıyla süslenir. Sıcakken servis edilir. Afiyet olsun.

Hünkar Beğendi tarifinin püf noktası nedir?

Etler pişerken sıcak su ilavesi gerekebilir. 200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025