Hünkar Beğendi Tarifi
Hünkar Beğendi tarifi: Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
11 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
7 kişilik
Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 2 adet kapya biber
- 3 adet kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 su bardağı su
- 1 tutam baharat karışımı (dilediğiniz baharatla)
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 3 adet patlıcan
Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle eti düdüklüde haşladım. Daha sonra tavada soğanı, biberi, salçayı kavurdum, etleri üzerine attım.
- Domatesleri de attım ve bir de öylece kavurdum. Tüm malzemeler birbirine girdikten sonra Bardağı etin suyundan alıp döktüm ve kısık ateşte pişirdim.
- Zaten önceden başladığım için etim pişmişti. Amacım tüm malzemelerin birbirine girip daha lezzetli olması. Benim 3 adet patlıcanım vardı. Onları kestim ve 250 derecede fırında közledim.
- Bu arada patlıcanlarım küçüktü. Ayrı bir tercerede tereyağ ve unu kavurdum, dikkatli kavurun ki un yanmasın. Sonra süt ekledim sonra kaşarı en son olarak da doğranmış patlıcanları ekledim.
- Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hünkar Beğendi tarifinin püf noktası nedir?
Püf noktası, unu yakmadan tereyağıyla kavurmanız gerek aynı zamanda un kokusu da gitmesi gerek o araya iyi kollamanız lazım yani unun rengi değişmeyecek.