Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi tarifi: Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam baharat karışımı (dilediğiniz baharatla)

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 3 adet patlıcan

Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle eti düdüklüde haşladım. Daha sonra tavada soğanı, biberi, salçayı kavurdum, etleri üzerine attım.
  • Domatesleri de attım ve bir de öylece kavurdum. Tüm malzemeler birbirine girdikten sonra Bardağı etin suyundan alıp döktüm ve kısık ateşte pişirdim.
  • Zaten önceden başladığım için etim pişmişti. Amacım tüm malzemelerin birbirine girip daha lezzetli olması. Benim 3 adet patlıcanım vardı. Onları kestim ve 250 derecede fırında közledim.
  • Bu arada patlıcanlarım küçüktü. Ayrı bir tercerede tereyağ ve unu kavurdum, dikkatli kavurun ki un yanmasın. Sonra süt ekledim sonra kaşarı en son olarak da doğranmış patlıcanları ekledim.
  • Dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hünkar Beğendi tarifinin püf noktası nedir?

Püf noktası, unu yakmadan tereyağıyla kavurmanız gerek aynı zamanda un kokusu da gitmesi gerek o araya iyi kollamanız lazım yani unun rengi değişmeyecek.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025