Hünkar Beğendi Tarifi
Hünkar Beğendi tarifi: Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram kuşbaşı et (dana veya kuzu)
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam karabiber
Beğendi için:
- 5 adet patlıcan
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam tuz
Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanlar fırında közlenir. Çıkardıktan sonra bir poşete bağlanır ve bekledikten sonra kolaylıkla soyulur, doğranır.
- Tencereye sıvı yağ koyulur ve etler kavrulur. Etlerin yumuşaması için kapağı kapatıp kısık ateşte pişirebilirsiniz.
- Yemeklik doğranan kuru soğanlar eklenir. Soğanlar 5 dakika sotelendikten sonra yemeklik doğranan sivri biberler eklenir.
- 5 dakika kadar sonra yemeklik doğranmış domates ve küçük doğranmış sarımsaklar eklenir. Salçayı da ekledikten sonra sıcak su ilave edilir. Orta ateşte pişirilir.
- Beğendi için tereyağda un kavrulur. Unun kokusu çıktıktan sonra süt yavaşça eklenir, o esnada hızlıca karıştırılır.
- Biraz kıvam aldıktan sonra patlıcanlar ve baharatlar eklenir. İyice karıştırılır. Patates eziciyle ezebilirsiniz. .
- Kaşarı da ekleyip harmanlıyoruz ve kapatıyoruz. Beğendinin üzerine sotemizi koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun.