Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi tarifi: Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 300 gram kuşbaşı et (dana veya kuzu)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam karabiber

Beğendi için:

  • 5 adet patlıcan
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • Patlıcanlar fırında közlenir. Çıkardıktan sonra bir poşete bağlanır ve bekledikten sonra kolaylıkla soyulur, doğranır.
  • Tencereye sıvı yağ koyulur ve etler kavrulur. Etlerin yumuşaması için kapağı kapatıp kısık ateşte pişirebilirsiniz.
  • Yemeklik doğranan kuru soğanlar eklenir. Soğanlar 5 dakika sotelendikten sonra yemeklik doğranan sivri biberler eklenir.
  • 5 dakika kadar sonra yemeklik doğranmış domates ve küçük doğranmış sarımsaklar eklenir. Salçayı da ekledikten sonra sıcak su ilave edilir. Orta ateşte pişirilir.
  • Beğendi için tereyağda un kavrulur. Unun kokusu çıktıktan sonra süt yavaşça eklenir, o esnada hızlıca karıştırılır.
  • Biraz kıvam aldıktan sonra patlıcanlar ve baharatlar eklenir. İyice karıştırılır. Patates eziciyle ezebilirsiniz. .
  • Kaşarı da ekleyip harmanlıyoruz ve kapatıyoruz. Beğendinin üzerine sotemizi koyup servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025