Hünkar Beğendi Tarifi
Hünkar Beğendi tarifi: Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Etler için:
- 500 gram kuşbaşı dana eti
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Beğendi için:
- 2 adet bostan patlıcanı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığı tuz
Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- Yemeklik doğradığımız soğanları tencereye zeytinyağı ile birlikte alalım. Soğanlar pembeleşince üzerine domates sos ve salçayı ekleyelim.
- Üzerine düdüklü tencerede 20 dakika pişirdiğimiz kuşbaşı etleri ekleyelim. 2 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra etleri kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Beğendisi için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyelim. Közlenen patlıcanları soğuduktan sonra uzunlamasına ikiye bölelim ve bir kaşık yardımıyla içini alalım. Küp küp doğrayalım.
- Bir tencerede un ve tereyağını kavuralım, sütü de kontrollü olarak ilave edelim. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştıralım ve patlıcanları ilave edelim.
- Üzerine muskatı da rendeledikten sonra 2 dakika daha pişirelim. Karışımın kıvamını süt ilave ederek istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
- Beğendiyi bir servis tabağına alalım, üzerine etleri yerleştirelim. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz da serpiştirebilirsiniz