Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi tarifi: Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Etler için:

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Beğendi için:

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • Yemeklik doğradığımız soğanları tencereye zeytinyağı ile birlikte alalım. Soğanlar pembeleşince üzerine domates sos ve salçayı ekleyelim.
  • Üzerine düdüklü tencerede 20 dakika pişirdiğimiz kuşbaşı etleri ekleyelim. 2 su bardağı sıcak suyu da ekledikten sonra etleri kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Beğendisi için patlıcanları ocakta ya da fırında közleyelim. Közlenen patlıcanları soğuduktan sonra uzunlamasına ikiye bölelim ve bir kaşık yardımıyla içini alalım. Küp küp doğrayalım.
  • Bir tencerede un ve tereyağını kavuralım, sütü de kontrollü olarak ilave edelim. Pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştıralım ve patlıcanları ilave edelim.
  • Üzerine muskatı da rendeledikten sonra 2 dakika daha pişirelim. Karışımın kıvamını süt ilave ederek istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
  • Beğendiyi bir servis tabağına alalım, üzerine etleri yerleştirelim. Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz da serpiştirebilirsiniz

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025