Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tarifi

Hünkar Beğendi tarifi: Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Et için malzemeler:

  • 500 gram dana eti
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tutam tuz

Beğendi için:

  • 4 adet patlıcan
  • 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?

  • İlk önce patlıcanlarımızı bir kaç yerinden delip 200 derece fırına atıp pişirelim. Patlıcanlar fırında pişerken biz etimizi yapmaya geçelim.
  • Sıvı yağı tavaya dökelim ve etlerimizi kavuralım. Soğanlarımızı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  • Salçamızı ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
  • Domatesleri küp küp kesip tavamıza ekleyelim ve sıcak suyu da ekleyelim.
  • Baharatlarımızı da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  • Beğendiye yaparken tereyağı tavada eritelim ve un ekleyip kavuralım.
  • Patlıcanların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım ve bıçağımızla ince ince kıyıp tavaya ekleyelim.
  • Patlıcanları ekledikten sonra sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
  • Kaşar peyniri ve baharatlarımızı ekleyip kıvama gelinceye kadar pişirelim.
  • Sunuma geçme vakti geldi. Beğendiyi tabağımıza yayalım ve üzerine etlerimizi koyalım. Etrafına maydanoz serpelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025