Hünkar Beğendi Tarifi
Hünkar Beğendi tarifi: Hünkar Beğendi için gerekli malzemeler nelerdir? Hünkar Beğendi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 porsiyon
Hünkar Beğendi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Et için malzemeler:
- 500 gram dana eti
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tutam tuz
Beğendi için:
- 4 adet patlıcan
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır?
- İlk önce patlıcanlarımızı bir kaç yerinden delip 200 derece fırına atıp pişirelim. Patlıcanlar fırında pişerken biz etimizi yapmaya geçelim.
- Sıvı yağı tavaya dökelim ve etlerimizi kavuralım. Soğanlarımızı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Salçamızı ekleyip 2-3 dakika kavuralım.
- Domatesleri küp küp kesip tavamıza ekleyelim ve sıcak suyu da ekleyelim.
- Baharatlarımızı da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Beğendiye yaparken tereyağı tavada eritelim ve un ekleyip kavuralım.
- Patlıcanların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkaralım ve bıçağımızla ince ince kıyıp tavaya ekleyelim.
- Patlıcanları ekledikten sonra sütümüzü yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim.
- Kaşar peyniri ve baharatlarımızı ekleyip kıvama gelinceye kadar pişirelim.
- Sunuma geçme vakti geldi. Beğendiyi tabağımıza yayalım ve üzerine etlerimizi koyalım. Etrafına maydanoz serpelim. Afiyet olsun.