Huni Keki Tarifi
Huni Keki tarifi: Huni Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Huni Keki nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Huni Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu
Kızartmak için:
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu
Huni Keki tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derin bir kabın içine kırın.
- Üzerine şekeri ekleyin. Yumurta ve şekeri çırpma teliyle güzelce çırpın.
- Yumurta-şeker karışımına süt, un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın.
- Akışkan kıvamdaki hamurunuzu bir huniye ya da ucunu bir parça keserek delik açtığınız buzdolabı poşetine koyarak kızgın yağın içerisine dairesel olarak akıtın ve iki tarafını güzelce kızartın.
- Hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağından arındırın.
- Üzerine pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi serptiğiniz huni keklerini afiyetle tüketin.
Huni Keki tarifi için servis önerisi
Keklerinizi üzerlerine tarçın serperek, reçel ya da çikolata sosu ekleyerek ikram edebilirsiniz.