Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Huni Keki Tarifi

Huni Keki

Huni Keki Tarifi

Huni Keki tarifi: Huni Keki için gerekli malzemeler nelerdir? Huni Keki nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Huni Keki yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu

Huni Keki tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurtaları derin bir kabın içine kırın.
  • Üzerine şekeri ekleyin. Yumurta ve şekeri çırpma teliyle güzelce çırpın.
  • Yumurta-şeker karışımına süt, un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın.
  • Akışkan kıvamdaki hamurunuzu bir huniye ya da ucunu bir parça keserek delik açtığınız buzdolabı poşetine koyarak kızgın yağın içerisine dairesel olarak akıtın ve iki tarafını güzelce kızartın.
  • Hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağından arındırın.
  • Üzerine pudra şekeri ve limon kabuğu rendesi serptiğiniz huni keklerini afiyetle tüketin.

Huni Keki tarifi için servis önerisi

Keklerinizi üzerlerine tarçın serperek, reçel ya da çikolata sosu ekleyerek ikram edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025