Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Humus Tarifi

Humus

Humus Tarifi

Humus tarifi: Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Humus nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı içme suyu

Humus tarifi nasıl yapılır?

  • Haşlanmış nohutları kabuklarından ayırıyoruz ve mutfak robotuna aktarıyoruz.
  • Haşlanan nohutların üzerine tüm malzemeleri ekleyip homojen olana kadar çekiyoruz
  • Bu noktada tat kontrolünü yaparak tuz ve su ayarlaması yapılır. (Katı bir yapısı varsa biraz daha su eklemesi yapılır.)
  • Tüm malzemeler güzel bir kıvam alınca düz bir servis tabağına alınarak üzerine bir tatlı kaşığı yardımıyla yuvarlak şekiller verilir.
  • Zeytinyağı ve limonla servis edilir.

Humus tarifinin püf noktası nedir?

Nohutların kabuklarını mutlaka çıkarmanızı öneririm aksi halde pürüzsüz bir kıvam elde edilmiyor.

Humus tarifi için servis önerisi

Zeytinyağı ve limon dilimleriyle servisi harika olur


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Humus ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021