Humus Yatağında Sucuk & Hellim Tarifi
Humus Yatağında Sucuk & Hellim tarifi: Humus Yatağında Sucuk & Hellim için gerekli malzemeler nelerdir? Humus Yatağında Sucuk & Hellim nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Humus Yatağında Sucuk & Hellim yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 300 gram nohut (haşlanmış, ayıklanmış)
- 3 yemek kaşığı tahin
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- 100 gram hellim peyniri
- 1 tatlı kaşığı tereyağı (sucuğu kızartmak için, opsiyonel)
- 16 dilim sucuk
- 4 dilim ekşi mayalı ekmek
Humus Yatağında Sucuk & Hellim tarifi nasıl yapılır?
- Nohutları haşlayın ve kabuklarını ayıklayın.
- Ayıklanan nohutları, tahin, sarımsak, kimyon, tuz, karabiber ve zeytinyağının bir kısmını blenderdan geçirerek püre kıvamıne getirin.
- Kıvamı seyreltmek için kalan zeytinyağını da ilave edin ve humusunuzu bir kaba alıp buzdolabında dinlendirin.
- Helim peynirlerinizi orta boy olacak şekilde küp küp doğrayın.
- Tavada hellimleri kızartın.
- Sucuğa dilerseniz tereyağı ilave edebilir veya yağsız da pişirebilirsiniz.
- Ekşi mayalı ekmeklerinizi, sucuğu pişirdiğiniz tavada ısıtın.
- Sucuğun yağıyla lezzetini ikiye katlayan ekmeklerin üzerine hazırladığınız humusu sürün. Sucukları humusun üzerine yerleştirin ve hellim peynirlerini de sucukların üzerine yerleştirin.
- Hellim peynirlerinin üzerine aroma vermesi için taze kekik ilave edebilirsiniz. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Humus Yatağında Sucuk & Hellim tarifinin püf noktası nedir?
Humusun kıvamını ayarlamak için ekstra zeytinyağı ilave edebilirsiniz.
Humus Yatağında Sucuk & Hellim tarifi için servis önerisi
Dilerseniz taze kekik, jülyen doğranmış kırmızı kapya biber ilave ederek sunumunuzu zenginleştirebilirsiniz.