Humus Tabanlı Kalamar Sote Tarifi
Humus Tabanlı Kalamar Sote tarifi: Humus Tabanlı Kalamar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Humus Tabanlı Kalamar Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Humus Tabanlı Kalamar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Humus için:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut (soyulmuş)
- 1 çay bardağı tahin
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1/2 adet limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Kalamar sote için:
- 3 adet kalamar (ayıklanmış)
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Humus Tabanlı Kalamar Sote tarifi nasıl yapılır?
- Humus için tüm malzemeleri rondoya koyup ipeksi bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
- Kıvam koyu gelirse damak tadınıza göre zeytinyağı veya ılık su ekleyebilirsiniz.
- Kalamazlar taze ise bu adımı atlayabilirsiniz.
- Sert olduğunu düşünüyorsanız önceden haşlayarak yumuşatalım sonra halka halka doğrayalım.
- Soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile soteleyip kalamarı ekleyelim. Afiyet olsun.
Humus Tabanlı Kalamar Sote tarifinin püf noktası nedir?
Kalamarlar taze ise haşlamanıza gerek yoktur.
Humus Tabanlı Kalamar Sote tarifi için servis önerisi
Ilık servis edilmelidir.