Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Humus Tabanlı Kalamar Sote Tarifi

Humus Tabanlı Kalamar Sote

Humus Tabanlı Kalamar Sote Tarifi

Humus Tabanlı Kalamar Sote tarifi: Humus Tabanlı Kalamar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Humus Tabanlı Kalamar Sote nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Humus Tabanlı Kalamar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Humus için:

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut (soyulmuş)
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1/2 çay bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Kalamar sote için:

  • 3 adet kalamar (ayıklanmış)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Humus Tabanlı Kalamar Sote tarifi nasıl yapılır?

  • Humus için tüm malzemeleri rondoya koyup ipeksi bir kıvam alana kadar çekiyoruz.
  • Kıvam koyu gelirse damak tadınıza göre zeytinyağı veya ılık su ekleyebilirsiniz.
  • Kalamazlar taze ise bu adımı atlayabilirsiniz.
  • Sert olduğunu düşünüyorsanız önceden haşlayarak yumuşatalım sonra halka halka doğrayalım.
  • Soğan ve sarımsağı zeytinyağı ile soteleyip kalamarı ekleyelim. Afiyet olsun.

Humus Tabanlı Kalamar Sote tarifinin püf noktası nedir?

Kalamarlar taze ise haşlamanıza gerek yoktur.

Humus Tabanlı Kalamar Sote tarifi için servis önerisi

Ilık servis edilmelidir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025