Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Humus Paçası Tarifi

Humus Paçası

Humus Paçası Tarifi

Humus Paçası tarifi: Humus Paçası için gerekli malzemeler nelerdir? Humus Paçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Humus Paçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Humus İçin:

  • 2 kase haşlanmış nohut
  • 3 diş sarımsak
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 2 yemek kaşığı Erken Hasat Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı su

Humus Paçası İçin:

  • 2 kase humus
  • 3 kase et suyu (ya da su)
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 adet pide (doğranmış ve kızarmış)
  • 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)

Servis İçin:

  • 1 adet limon

Humus Paçası tarifi nasıl yapılır?

  • Haşlanmış nohutu rondoya koyun, üzerine sarımsak, tahin, Komili Natürel Sızma Zeytinyağı, kimyon, su ve tuzu ilave edin.
  • Tüm malzemeyi rondoda çekin ve humusu hazır edin.
  • Humus ve et suyunu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Tenceredeki humus kaynamaya başlayınca servis tabaklarına alın. Üzerine kızarmış ekmekleri ilave edin.
  • Üzerine tereyağında kavurduğunuz pul biberli sosu dökün.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu üzerine ilave edip limonla servis yapın.
  • Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025