Humus Paçası Tarifi
Humus Paçası tarifi: Humus Paçası için gerekli malzemeler nelerdir? Humus Paçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Humus Paçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Humus İçin:
- 2 kase haşlanmış nohut
- 3 diş sarımsak
- 1/2 su bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı Erken Hasat Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı su
Humus Paçası İçin:
- 2 kase humus
- 3 kase et suyu (ya da su)
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet pide (doğranmış ve kızarmış)
- 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
Servis İçin:
Humus Paçası tarifi nasıl yapılır?
- Haşlanmış nohutu rondoya koyun, üzerine sarımsak, tahin, Komili Natürel Sızma Zeytinyağı, kimyon, su ve tuzu ilave edin.
- Tüm malzemeyi rondoda çekin ve humusu hazır edin.
- Humus ve et suyunu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın.
- Tenceredeki humus kaynamaya başlayınca servis tabaklarına alın. Üzerine kızarmış ekmekleri ilave edin.
- Üzerine tereyağında kavurduğunuz pul biberli sosu dökün.
- Son olarak ince kıyılmış maydanozu üzerine ilave edip limonla servis yapın.
- Afiyet olsun!