Humus Ezmesi Tarifi
Humus Ezmesi tarifi: Humus Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Humus Ezmesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Humus Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı  haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı  tahin
- 1 adet  limon
- 1 çay kaşığı  kimyon
- 1 çay kaşığı  sumak
- 1 çay kaşığı  kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı  pul biber
- 4 diş  sarımsak
- 1 kahve fincanı  sıcak su
- 1 çorba kaşığı  zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı  tereyağı
- 4 dal  maydanoz
Humus Ezmesi tarifi nasıl yapılır?
- Önceden haşlanmış nohutu, yarım çay bardağı sıcak suyu ve sarımsağı robotta pürüzsüz olana dek çekelim.
- Tahin ,limon ,tuz ve kimyon ekleyip tekrar robottan çekelim.
- Cezveye tereyağını alıp eritelim. Yanmasına izin vermeyelim.
- Hazırlamış olduğumuz humus ezmesini tabağa alıp şekil verelim. (Çatal yardımı ile şeritler veya kaşığın tersiyle oval geçişler v.b)
- Hazırlamış olduğumuz tereyag sosunu üzerine dôkelim.
- İnce kıyılmış maydanoz, sumak ve kimyon serperek susleyelim
- Servise Hazır, Afiyet Olsun .
Humus Ezmesi tarifinin püf noktası nedir?
Nohutun pürüzsüz olması çok önemli . İyice robotta cekmenizi tavsiye ederim.
Humus Ezmesi tarifi için servis önerisi
Üzerine zeytin koyarak daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz.