Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Humus Ezmesi Tarifi

Humus Ezmesi

Humus Ezmesi Tarifi

Humus Ezmesi tarifi: Humus Ezmesi için gerekli malzemeler nelerdir? Humus Ezmesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Humus Ezmesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 adet limon
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 dal maydanoz

Humus Ezmesi tarifi nasıl yapılır?

  • Önceden haşlanmış nohutu, yarım çay bardağı sıcak suyu ve sarımsağı robotta pürüzsüz olana dek çekelim.
  • Tahin ,limon ,tuz ve kimyon ekleyip tekrar robottan çekelim.
  • Cezveye tereyağını alıp eritelim. Yanmasına izin vermeyelim.
  • Hazırlamış olduğumuz humus ezmesini tabağa alıp şekil verelim. (Çatal yardımı ile şeritler veya kaşığın tersiyle oval geçişler v.b)
  • Hazırlamış olduğumuz tereyag sosunu üzerine dôkelim.
  • İnce kıyılmış maydanoz, sumak ve kimyon serperek susleyelim
  • Servise Hazır, Afiyet Olsun .

Humus Ezmesi tarifinin püf noktası nedir?

Nohutun pürüzsüz olması çok önemli . İyice robotta cekmenizi tavsiye ederim.

Humus Ezmesi tarifi için servis önerisi

Üzerine zeytin koyarak daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025