Humus Tarifi
Humus tarifi: Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Humus için:
- 1 su bardağı  haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı  tahin
- 1/2 adet  limon suyu
- 1/2 çay bardağı  ılık su
- 2 diş  sarımsak
- 1 tatlı kaşığı  nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı  zeytinyağı
- 1 tutam  tuz
- 1 tutam  kırmızı toz biber
- 1 tutam  kimyon
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı  sıvı yağ
- 1 tutam  susam
- 1 tutam  pul biber
Humus tarifi nasıl yapılır?
- haşlanmış nohutları ılık su ile rondoda çekin.
- Rondodaki karışıma tahini, zeytinyağını, limonu, baharatları nar ekşisini, ezdiğiniz sarımsakları ekleyip iyice karışana kadar ve nohutlar ezilene kadar çekin.
- Hazırladığınız humusu bir tabağa alın ve üzerine dökmek için yağ yakalım.
- Sıvıyağ ile pul biberin ve susamı sos tenceresine alıp pulbiberin rengi çıkana kadar yağı kızdırın. Ve son olarak humusun üzerinde gezdirin. işte hepsi bu kadar. Şimdiden afiyet olsun.
Humus tarifinin püf noktası nedir?
Nohutları inceden haşlayıp buzluğa atmakta fayda var her humus yapacağınız zaman yeniden nohut haşlamak zor olacaktır. Ama ondan da kolayı marketlerde satılan hazır haşlanmış humuslar daha yumuşak oldukları için daha çabuk ezilirler. Üzerine yağda kızdırılan susam içinde hoş bir aroma ve çıtırtı yaratıyor. Ama isteyenler susamsız da yapabilir bu işlemi.