Humus Tarifi
Humus tarifi: Humus için gerekli malzemeler nelerdir? Humus nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
5 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Humus yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Humus için:
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı tahin
- 1/2 adet limon suyu
- 1/2 çay bardağı ılık su
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam kırmızı toz biber
- 1 tutam kimyon
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam susam
- 1 tutam pul biber
Humus tarifi nasıl yapılır?
- haşlanmış nohutları ılık su ile rondoda çekin.
- Rondodaki karışıma tahini, zeytinyağını, limonu, baharatları nar ekşisini, ezdiğiniz sarımsakları ekleyip iyice karışana kadar ve nohutlar ezilene kadar çekin.
- Hazırladığınız humusu bir tabağa alın ve üzerine dökmek için yağ yakalım.
- Sıvıyağ ile pul biberin ve susamı sos tenceresine alıp pulbiberin rengi çıkana kadar yağı kızdırın. Ve son olarak humusun üzerinde gezdirin. işte hepsi bu kadar. Şimdiden afiyet olsun.
Humus tarifinin püf noktası nedir?
Nohutları inceden haşlayıp buzluğa atmakta fayda var her humus yapacağınız zaman yeniden nohut haşlamak zor olacaktır. Ama ondan da kolayı marketlerde satılan hazır haşlanmış humuslar daha yumuşak oldukları için daha çabuk ezilirler. Üzerine yağda kızdırılan susam içinde hoş bir aroma ve çıtırtı yaratıyor. Ama isteyenler susamsız da yapabilir bu işlemi.