Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Höşmerim Tarifi

Höşmerim

Höşmerim Tarifi

Höşmerim tarifi: Höşmerim için gerekli malzemeler nelerdir? Höşmerim nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Höşmerim yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 litre çiğ süt
  • 1 tatlı kaşığı peynir mayası
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta sarısı

Höşmerim tarifi nasıl yapılır?

  • Taze sağılmış çiğ sütü kaynatmadan ılıtıyoruz. Yoğurt mayalama ısısında olucak yani 40 ila 45 derece.
  • Peynir mayasını süte katıp karıştırıyoruz.
  • Üzeri kapalı bir şekilde 2 saat dinlendiriyoruz.
  • Peynirleşen sütü tekrar ocağa alıyor ve tahta kaşık ile peyniri karıştırıp eziyoruz.
  • Yumurta sarısını eklemeden önce bir kaşık suyundan koyup karıştırıyoruz, sonra tencereye katıyoruz.
  • İrmik ve şekeri de kattıktan sonra kaynayana ve kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  • Ağzı kapalı bir şekilde 20 dakika demlendiriyoruz.
  • Kaselere pay ediyoruz.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra ister ılık servis edebilir, isterseniz de buzdolabına kaldırıp soğumasını bekleyebilirsiniz.
  • Süslemek için ister Hindistan cevizi isterseniz de badem kullanabilirsiniz. Tercih sizin.

Höşmerim tarifinin püf noktası nedir?

Sütün ısısını test etmek için gıda termometreniz yok ise parmak testi ile de yapabilirsiniz. Serçe parmağınızı süte batırın ve 10'a kadar sayın. Parmağınız 10'dan sonra yanmaya başladıysa olmuş demektir. (Anne usulü)


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025