Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hoşkıran Kavurması Tarifi

Hoşkıran Kavurması

Hoşkıran Kavurması Tarifi

Hoşkıran Kavurması tarifi: Hoşkıran Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Hoşkıran Kavurması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hoşkıran Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 bağ hoşkıran
  • 1/2 çay bardağı bulgur
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı zeytinyağı

Hoşkıran Kavurması tarifi nasıl yapılır?

  • Hoşkıranları bol suda yıkayalım. Aynı ıspanak gibi doğrayıp, yıkadığımız bulgurla beraber haşlayalım.
  • Hoşkıranları daha sonra kavuracağımız için çok fazla haşlamayın. Zaten çok çabuk haşlanan bir sebze. Birazcık diri kalabilir. Kavrulunca tam kıvamını alacaktır.
  • Ayrı bir tencerede bir miktar tereyağı eritip, zeytinyağını ilave edelim. Yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuralım. Domatesleri küçük küçük doğrayalım.
  • Soğanlar kavrulunca domatesleri ekliyoruz. Ara ara karıştırıp kavurma işlemini tamamlayalım.
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ilave edip ocağın altını kapatalım. Çok lezzetli bir sebze olup, yemesi de ayrıca keyifli. Şimdiden ellerinize sağlık,afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025