Hoşkıran Kavurması Tarifi
Hoşkıran Kavurması tarifi: Hoşkıran Kavurması için gerekli malzemeler nelerdir? Hoşkıran Kavurması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hoşkıran Kavurması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 bağ hoşkıran
- 1/2 çay bardağı bulgur
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı zeytinyağı
Hoşkıran Kavurması tarifi nasıl yapılır?
- Hoşkıranları bol suda yıkayalım. Aynı ıspanak gibi doğrayıp, yıkadığımız bulgurla beraber haşlayalım.
- Hoşkıranları daha sonra kavuracağımız için çok fazla haşlamayın. Zaten çok çabuk haşlanan bir sebze. Birazcık diri kalabilir. Kavrulunca tam kıvamını alacaktır.
- Ayrı bir tencerede bir miktar tereyağı eritip, zeytinyağını ilave edelim. Yemeklik doğradığımız soğanı ve sarımsağı kavuralım. Domatesleri küçük küçük doğrayalım.
- Soğanlar kavrulunca domatesleri ekliyoruz. Ara ara karıştırıp kavurma işlemini tamamlayalım.
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ilave edip ocağın altını kapatalım. Çok lezzetli bir sebze olup, yemesi de ayrıca keyifli. Şimdiden ellerinize sağlık,afiyet olsun.