Hoşaf Tarifi
Hoşaf tarifi: Hoşaf için gerekli malzemeler nelerdir? Hoşaf nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Hoşaf yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 600 gram kuru kayısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 litre su
- 2 adet karanfil
- 1 adet limon tuzu (küçük bir parça)
Hoşaf tarifi nasıl yapılır?
- Zedeli kısımları varsa ayıkladığınız kayısıları bol suda yıkayın. Bir bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin. Büyüklüklerine göre dört eşit parçaya ayırın.
- Su ve toz şekeri tencereye alıp karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.
- Kaynamakta olan suya doğranmış kayısı, karanfil ve limon tuzunu katın.
- Kayısılar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte kaynatın.
- Ocaktan alıp ılınması için oda ısısında beklettiğiniz kayısı hoşafını buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinizle paylaşın.
Hoşaf tarifinin püf noktası nedir?
Kayısıları dağılmaması için kısık ateşte kaynatmaya özen gösterin.Kayısıların da şekerli olduğunu göz önünde bulundurup toz şekeri arzu ettiğiniz oranda azaltıp arttırın.