Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hollandez Sos Tarifi

Hollandez Sos

Hollandez Sos Tarifi

Hollandez Sos tarifi: Hollandez Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Hollandez Sos nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hollandez Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet büyük boy yumurta sarısı
  • 125 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı beyaz şarap sirkesi (ya da 1,5 yemek kaşığı limon
  • 2 yemek kaşığı soğuk su (ya da 1 küp buz)
  • 1/2 çay kaşığı ince çekilmiş deniz tuzu
  • 1/4 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber (arzuya göre)

Hollandez Sos tarifi nasıl yapılır?

  • Temel soslardan biri olan Hollandez sosu hazırlamak için; derin bir tencerede su ısıtın. Kaynatmayın. Bu yumurta sarılarını benmari usulü pişirmeniz için gerekli.
  • Sade yağ elde etmek için; tereyağını küçük bir sos tenceresine alın. Kısık ateşte yağı yakmadan ve çok fazla köpürmesine izin vermeden eritin.
  • Üzerine çıkan beyaz partikülleri (süt köpüklerini) bir kaşık yardımıyla temizleyip kullanmamak üzere alın. Eritilmiş tereyağını süzgeçten geçirip ılık halde bekletin.
  • Dikkatlice ayrılmış yumurta sarıları, beyaz şarap sirkesi ve soğuk suyu cam kaseye alın.
  • Bir el çırpıcısı yardımıyla karıştırma işlemini başlatın ve yumurta sarılarını sürekli aynı yöne doğru karıştırmaya özen gösterin.
  • Isısı yaklaşık 50 derece civarında olan sıcak suyun üzerine kaseyi oturtun ve çırpma işlemini burada sürdürün.
  • 2-3 dakika sonunda yumurta sarıları, krema kıvamını aldığında kaseyi mutfak tezgahı üzerine alın.
  • Çırpılmış yumurta sarılarını ılınması için kısa bir süre bekletip elde ettiğiniz sade yağı sicim gibi akıtarak yumurta sarılarına yedirin. Bunun için karıştırma işlemini ara vermeden sürdürün.
  • Sos tam anlamıyla ince dokulu bir krema halini aldığında ince çekikmiş deniz tuzu ve arzuya göre taze çekilmiş tane karabiberi katın. Son bir kez karıştırdığınız sosu farklı tariflerde servis esnasında kullanın.

Hollandez Sos tarifinin püf noktası nedir?

Yumurta sarılarını dikkatli bir şekilde ayırın. İçlerine sızan bir miktar yumurta akı tüm sos hazırlığını boşa çıkartabilir.Sade yağ hazırlığı esnasında tereyağı yakmamaya dikkat edin.Sosu hazırladığınız cam kasesin ısısı maksimum 50 derece civarında kalmalıdır, bunun için cam kaseyi aralarda kaldırıp ısı dengesini korumaya çalışın.Servis öncesinde taze taze hazırladığınız sosu bekletmeden tüketin. Farklı tarifler için yeniden hazırlayın. Çabuk bozulacağı için oda ısısında ya da donuk bir hal alacağı için buzdolabında saklamaya uygun değildir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025