Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hollandaise Soslu Göz Yumurta Tarifi

Hollandaise Soslu Göz Yumurta

Hollandaise Soslu Göz Yumurta Tarifi

Hollandaise Soslu Göz Yumurta tarifi: Hollandaise Soslu Göz Yumurta için gerekli malzemeler nelerdir? Hollandaise Soslu Göz Yumurta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hollandaise Soslu Göz Yumurta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Yumurta için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 adet pastırma
  • 1/2 demet pazı
  • 1/2 adet beyaz soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Hollandaise sos için:

  • 250 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limon
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tutam dereotu

Hollandaise Soslu Göz Yumurta tarifi nasıl yapılır?

  • Taze soğanı ince, yemeklik doğrayın. Pazıları yıkayın ve ince ince kesin.
  • Tavanın altını açın ve zeytinyağını göz kararı arzu ettiğiniz miktarda dökün.
  • Yağ kızdıktan sonra içine soğanları atın, kavurun ve kokusu çıkartın.
  • Ardından pazıları ekleyin ve yumuşayana kadar hiç su eklemeden yüksek orta ateşte pişirin. Bırakın o zaten suyunu salacak.
  • Tereyağını ocakta eritin. Kısık ateşte, fazla köpürmesine izin vermeyin. Köpük oluşursa tahta kaşıkla üzerinden alabilirsiniz.
  • Yumurtayı ufak bir kabın içine kırın. Üzerine azar azar kızgın tereyağını dökün. (Az miktarda dökmelisin, tel çırpıcıyla çırpıp sonra tekrar az miktarda dökün ve hızlıca çırpın)
  • Tereyağı bitene kadar işlemi tekrarlayın. Eğer sıcak tereyağını bir anda yumurta sarılarının üzerine dökerseniz, sarılar pişer ve sosunuz kesilir.
  • Tereyağını tarif ettiğim gibi döküp iyice çırptıktan sonra içine bir limonun suyunu ekleyin ve hızlıca çırpmaya devam edin.
  • Son olarak içine birkaç tutam dereotu, arzu ettiğin kadar tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek karıştırın.

Hollandaise Soslu Göz Yumurta tarifinin püf noktası nedir?

Burada en önemli detay sıcak tereyağını yumurta sarılarına azar azar dökmek ve yumurtaları sürekli çırparak tereyağını yedirmek. Yumurta sarıları kesilirse baştan başlamanı gerekir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025