Hintpare Tatlısı Tarifi
Hintpare Tatlısı tarifi: Hintpare Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Hintpare Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
21 adet
Hintpare Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 su bardağı un
Üzeri için:
Şerbeti için:
- 3,5 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 damla limon suyu
Hintpare Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın, altını kıstıktan 5 dakika sonra limon suyunu da ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika boyunca şerbetinizi pişirin.
- Şerbeti hazır olduktan sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Şerbetiniz soğuk, tatlınız sıcak olmalı.
- Hamuru için gerekli olan malzemeleri, un hariç olacak şekilde bir kapta güzelce karıştırın.
- Ardından unu yavaş yavaş ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yağlanmış bir fırın tepsisine hafifçe oval şekli vererek dizin .
- Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra,önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek 25 dakika kadar pişmeye bırakın.
- Tatlılar fırından çıktıktan sonra, soğumuş olan şerbeti üstlerine gezdirin ve yaklaşık 2 saat kadar şerbeti çekmesi için dinlendirdikten sonra, Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!