Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hintpare Tatlısı Tarifi

Hintpare Tatlısı

Hintpare Tatlısı Tarifi

Hintpare Tatlısı tarifi: Hintpare Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Hintpare Tatlısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hintpare Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 su bardağı un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı

Şerbeti için:

  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 damla limon suyu

Hintpare Tatlısı tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için gerekli olan su ve şekeri bir tencereye alın ve şeker eriyene dek karıştırdıktan sonra ocağın altını açın. Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın, altını kıstıktan 5 dakika sonra limon suyunu da ekleyin ve kısık ateşte 20 dakika boyunca şerbetinizi pişirin.
  • Şerbeti hazır olduktan sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Şerbetiniz soğuk, tatlınız sıcak olmalı.
  • Hamuru için gerekli olan malzemeleri, un hariç olacak şekilde bir kapta güzelce karıştırın.
  • Ardından unu yavaş yavaş ekleyin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
  • Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yağlanmış bir fırın tepsisine hafifçe oval şekli vererek dizin .
  • Üstlerine yumurta sarısı sürdükten sonra,önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek 25 dakika kadar pişmeye bırakın.
  • Tatlılar fırından çıktıktan sonra, soğumuş olan şerbeti üstlerine gezdirin ve yaklaşık 2 saat kadar şerbeti çekmesi için dinlendirdikten sonra, Hindistan cevizi ile süsleyerek servis edin. Afiyetler olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025