Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hingel Tarifi

Hingel

Hingel Tarifi

Hingel tarifi: Hingel için gerekli malzemeler nelerdir? Hingel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hingel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur İçin:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3,5 su bardağı un

Harç İçin:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 adet kuru soğan

Sos İçin:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Hingel tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur malzemeleriyle sert bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın.
  • Patatesleri soyup dilimleyin. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyun ve yumuşayana kadar pişirin.
  • Haşlanan patatesleri ezerek tavada tereyağıyla kavurun. Baharatları kendi damak tadınıza göre ilave edin. 3-5 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın.
  • Hamuru 2 bezeye bölün. Un yardımıyla açabildiğiniz kadar açın. İnceliği yufkadan biraz daha kalın olmalı.
  • Açtığımız hamuru çay bardağıyla veya kalıpla kesin. Ortasına 1/2 tatlı kaşığı harçtan koyup yarım ay şeklinde sıkıca kapatın. Pamuklu bir beze veya silikon yapışmaz bir örtüye dizin.
  • Geniş bir tencerede, kaynayan tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın. Fazla haşlanırsa dağılırlar. Pişen hamurları kevgir yardımıyla servis tabağına alın.
  • Sos için yağ ve baharatları kavurun, hingellerin üzerine ekleyin. Afiyet olsun.

Hingel tarifi için servis önerisi

Yoğurtla servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025