Hingel Tarifi
Hingel tarifi: Hingel için gerekli malzemeler nelerdir? Hingel nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hingel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur İçin:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı un
Harç İçin:
- 4 adet orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
Sos İçin:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Hingel tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemeleriyle sert bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın.
- Patatesleri soyup dilimleyin. Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyun ve yumuşayana kadar pişirin.
- Haşlanan patatesleri ezerek tavada tereyağıyla kavurun. Baharatları kendi damak tadınıza göre ilave edin. 3-5 dakika daha pişirdikten sonra altını kapatın.
- Hamuru 2 bezeye bölün. Un yardımıyla açabildiğiniz kadar açın. İnceliği yufkadan biraz daha kalın olmalı.
- Açtığımız hamuru çay bardağıyla veya kalıpla kesin. Ortasına 1/2 tatlı kaşığı harçtan koyup yarım ay şeklinde sıkıca kapatın. Pamuklu bir beze veya silikon yapışmaz bir örtüye dizin.
- Geniş bir tencerede, kaynayan tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın. Fazla haşlanırsa dağılırlar. Pişen hamurları kevgir yardımıyla servis tabağına alın.
- Sos için yağ ve baharatları kavurun, hingellerin üzerine ekleyin. Afiyet olsun.
Hingel tarifi için servis önerisi
Yoğurtla servis edin.