Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hingel Tarifi

Hingel

Hingel Tarifi

Hingel tarifi: Hingel için gerekli malzemeler nelerdir? Hingel nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hingel yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 su bardağı un (220 g)
  • 1 adet orta boy yumurta
  • 1/2 su bardağı su (90 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (8 g)

İçi için:

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tane karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hingel tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir kaseye alınan unun ortası açılır. İçinde tuz eritilen su ve yumurta eklenerek karıştırılır. 5-10 dakika yoğurularak sert bir hamur elde edilir. Üzeri streç filmle kapatılarak dinlendirilir.
  • Bu sırada kıyma, küçük kesilmiş soğan, baharatlar ve tuz karıştırılıp buzdolabında bekletilir.
  • Dinlenen hamur iki bezeye ayrılır. Bezeler 1 mm kalınlığında açılır. Açarken yapışırsa çok az un serpilir. Su bardağıyla yuvarlaklar kesilir.
  • Ortasına 1 tatlı kaşığı kadar iç malzeme konur. Uç kısmı kapatılır. Bir sağ bir sol kenardan olmak üzere birbiri üzerine katlanarak kapatılır.
  • Geniş bir tencerede 3 litre kadar su kaynatılır. 1 yemek kaşığı tuz eklenir. Hingeller suya atılır. Suyun yüzeyine çıkan hingeller 5 dakika daha kaynatılır.
  • Kevgirle alınıp suyu süzdürülen hingeller servis tabağına alınır. Üzerine kırmızı biberli sıcak tereyağı gezdirilir. Sarımsaklı yoğurtla servis edilir. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025