Hindistan Cevizli Yulaflı Kurabiye Tarifi
Hindistan Cevizli Yulaflı Kurabiye tarifi: Hindistan Cevizli Yulaflı Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Yulaflı Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Hindistan Cevizli Yulaflı Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 120 gram tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2/3 su bardağı yulaf ezmesi
- 2/3 su bardağı hindistan cevizi
- 2/3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı kakao
Hindistan Cevizli Yulaflı Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Yoğurma kabında tereyağı, vanilin ve şekeri iyice çırpın.
- Ayrı bir kapta kakao hariç tüm kuru malzemeleri birlikte karıştırın.
- Tereyağı karışımına kuru malzemeleri ekleyin ve tüm malzemeler birleşene kadar karıştırın.
- Hamuru iki eşit parçaya bölün. (her biri 221 gram)
- Böldüğünüz hamurun birine 1 yemek kaşığı kakao ekleyin ve iyice karıştırın.
- Her hamuru yaklaşık 15 cm uzunluğunda bir çubuğa yuvarlayın ve streç filme sarın. 20 dakika buzdolabında bekletin.
- Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.
- Her hamur çubuğunu 12 eşit parçaya (20 gramlık) kesin ve toplara yuvarlayın.
- İlk grup kurabiyeler için her hamurdan (kakaolu ve beyaz) 3 top alın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- İkinci grup kurabiyeler için kalan topları iki eşit parçaya bölün. (10 gram)
- Bir kakao topunu (10 gram) ve bir beyaz topu (10 gram) elinizle sıkıştırarak bir bütün olacak şekilde yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 12-15 dakika pişirin.
Hindistan Cevizli Yulaflı Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Kızarmış Hindistan cevizi kullanmak, ekstra lezzet katmanın harika bir yoludur. Hindistan cevizini kızartmak için fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayın. 160 derecede 5-7 dakika pişirin, çoğunlukla altın kahverengi olana kadar sık sık karıştırın. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Kurabiyelerinizin içinin ekstra yumuşak olmasını isterseniz, kenarları kahverengileşmeye başladığında fırından çıkarabilirsiniz. Ekstra çıtır seviyorsanız, üstleri kızarmaya başladığında fırından çıkarabilirsiniz.