Hindistan Cevizli, Yaban Mersinli Antrikot Tarifi
Hindistan Cevizli, Yaban Mersinli Antrikot tarifi: Hindistan Cevizli, Yaban Mersinli Antrikot için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli, Yaban Mersinli Antrikot nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 kişilik
Hindistan Cevizli, Yaban Mersinli Antrikot yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram antrikot (yaprak antrikot olacak)
- 100 gram yaban mersini
- 100 gram hindistan cevizi
- 1 demet roka
- 1 adet limon
- 2 adet yumurta
- 100 gram un
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Hindistan Cevizli, Yaban Mersinli Antrikot tarifi nasıl yapılır?
- Yaban mersinlerini tereyağda kavuruyoruz. Daha sonra etlerin arasına koyuyoruz ve rulo yapıyoruz.
- Yumurtaları kırıp içine tuz ve karabiber ekleyerek çırpıyoruz.nElde ettiğimiz ruloları una, yumurtaya ve hindistancevizine bulayarak paneliyoruz.
- Derin yağda kızartıyoruz. Roka ve limonla servis ediyoruz. Afiyet olsun. :)
Hindistan Cevizli, Yaban Mersinli Antrikot tarifinin püf noktası nedir?
Kızartırken altın sarısı rengini yakaladığımızda tavadan alıp, bir peçete üzerinde yağını çektirmek gerek.