Hindistan Cevizli Vişneli Muhallebi Tarifi
Hindistan Cevizli Vişneli Muhallebi tarifi: Hindistan Cevizli Vişneli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Vişneli Muhallebi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Hindistan Cevizli Vişneli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Muhallebisi için:
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker (İsteğe göre azaltılabilir)
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya (veya damla sakızı)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Vişne sosu için:
- 100 gram vişne
- 20 gram şeker (azaltılabilir)
- 10 gram nişasta
Hindistan Cevizli Vişneli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?
- Tencerede süt, un ve şekeri karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca dövülen damla sakızı(veya vanilya) ve Hindistan cevizini eklenip göz göz olana kadar pişirmeye devam edin. Ocağın altını kapatıp tereyağını ekleyerek karıştırın.
- Bardak veya tatlı kuplarınıza paylaştırın.Üstlerine sos geleceği için üstlerini tamamen doldurmayın. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğumaları için dolaba kaldırın.
- Vişneli sos için çekirdeklerini çıkardığınız vişneleri ocağa alın ve şekerini de ekleyerek vişnelerin suyu çıkana kadar karıştırın. Daha sonra nişastayı da ekleyip kaynaya kadar karıştırarak pişirin. Hafif sulu olmasını isterseniz nişasta miktarını azaltabilirsiniz.
- Son olarak pişirdiğiniz sosu dolaptan çıkardığınız muhallebilerin üzerine paylaştırın. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edin.