Hindistan Cevizli Vişneli Kek Tarifi
Hindistan Cevizli Vişneli Kek tarifi: Hindistan Cevizli Vişneli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Vişneli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 dilim
Hindistan Cevizli Vişneli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet yumurta
- 1 ajda çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 4 su bardağı (tepeleme) un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 küçük kase vişne (çekirdekleri çıkartılmış)
- 1 fincan hindistan cevizi
- 1 fincan yoğurt
- 1 su bardağı toz şeker
Hindistan Cevizli Vişneli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice mikserle çırpıyoruz. Ardından süt ve yağımızı karışımımıza ilave ederek bir süre daha çırpıyoruz.
- Hindistan cevizimizi de karışıma ilave edip vanilya ve kabartma tozumuzu da ekliyoruz. Ardından yavaş yavaş unumuzu ilave ederek spatula yardımıyla karıştırıyoruz.
- Kek kalıbımızı hafif yağladıktan sonra karışımın bir kısmını kalıba döküyoruz. Üzerine vişneleri serpiyoruz ve son olarak üzerine karışımın kalan kısmını da döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Vişneli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Vişneleri mutlaka karışımı ikiye ayırıp arasına koyun. Kek kalıbının altına vişne gelirse kalıptan çıkarırken yapışabilir.