Hindistan Cevizli Tart Tarifi
Hindistan Cevizli Tart tarifi: Hindistan Cevizli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Hindistan Cevizli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tart Hamuru İçin:
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağı (soğuk)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı şeker
Şeftalili ve Hindistan Cevizli Dolgu İçin:
- 5 adet şeftali
- 50 gram kurutulmuş hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
Mereng İçin:
- 4 adet yumurta beyazı
- 1 su bardağı pudra şekeri
Hindistan Cevizli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Unu geniş bir kaba eleyin.
- Soğuk tereyağını parmak uçlarıyla una iyice yedirin.
- Diğer malzemeleri de ilave edin ve hamur birleşene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
- Hamur dinlendikten sonra tart kalıplarını yağlayıp unlayın. Hamuru iki yağlı kağıt arasında inceltin ve 4 adet küçük tart kalıbına yerleştirin. Ortalarına çatalla minik delikler açın ve pişirin.
Hindistan Cevizli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Tart hamuru yaparken tereyağını soğuk kullanmak, ağızda dağılan hamur elde etmenize yardımcı olur.
Hindistan Cevizli Tart tarifi için servis önerisi
Dilerseniz bir top dondurma ile sunumu güzelleştirebilirsiniz.