Hindistan Cevizli Sufle Tarifi
Hindistan Cevizli Sufle tarifi: Hindistan Cevizli Sufle için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Sufle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
16 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
50 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Hindistan Cevizli Sufle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Krema İçin:
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
Mereng İçin:
- 2 adet yumurta beyazı
- 2 yemek kaşığı toz şeker
Hindistan Cevizli Sufle tarifi nasıl yapılır?
- Krema için öncelikle süt, şeker ve Hindistan cevizini bir taşım kaynatın. Karışımı süzüp sütü ayırın.
- Bir sos tavası içinde geri kalan krema malzemelerini ve ayırdığınız sütü çırparak karıştırın.
- Tavayı ocağa alıp sürekli karıştırarak orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
- Pişen kremayı başka bir kaba alın ve kabuk tutmaması için üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında soğutun.
- Krema soğuduktan sonra yumurta beyazlarını ve şekeri sertleşene kadar çırpın.
- Soğumuş kremaya yaptığınız merengi yavaş yavaş, spatula yardımıyla yedirin.
- Sufle kaplarınızı tereyağı ile yağlayın ve içini dilerseniz şeker ya da Hindistan ceviziyle kaplayın.
- Karışımı kaplara bölüştürün, hafifçe tezgaha vurup fazla havanın çıkmasını sağlayın.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında, kabarana kadar yaklaşık 15-17 dakika pişirin. Afiyet olsun.