Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizli Sufle Tarifi

Hindistan Cevizli Sufle

Hindistan Cevizli Sufle Tarifi

Hindistan Cevizli Sufle tarifi: Hindistan Cevizli Sufle için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Sufle nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizli Sufle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Krema İçin:

  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Mereng İçin:

  • 2 adet yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Hindistan Cevizli Sufle tarifi nasıl yapılır?

  • Krema için öncelikle süt, şeker ve Hindistan cevizini bir taşım kaynatın. Karışımı süzüp sütü ayırın.
  • Bir sos tavası içinde geri kalan krema malzemelerini ve ayırdığınız sütü çırparak karıştırın.
  • Tavayı ocağa alıp sürekli karıştırarak orta ateşte koyulaşana kadar pişirin.
  • Pişen kremayı başka bir kaba alın ve kabuk tutmaması için üzerini streç folyo ile kaplayıp buzdolabında soğutun.
  • Krema soğuduktan sonra yumurta beyazlarını ve şekeri sertleşene kadar çırpın.
  • Soğumuş kremaya yaptığınız merengi yavaş yavaş, spatula yardımıyla yedirin.
  • Sufle kaplarınızı tereyağı ile yağlayın ve içini dilerseniz şeker ya da Hindistan ceviziyle kaplayın.
  • Karışımı kaplara bölüştürün, hafifçe tezgaha vurup fazla havanın çıkmasını sağlayın.
  • 190 derecede önceden ısıtılmış fırında, kabarana kadar yaklaşık 15-17 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025