Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi
Hindistan Cevizli Şekerpare tarifi: Hindistan Cevizli Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Şekerpare nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Hindistan Cevizli Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2.5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 125 gram tereyağı (eritilmiş)
- 2 adet orta boy yumurta
- 4 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 3 damla limon
Hindistan Cevizli Şekerpare tarifi nasıl yapılır?
- Şerbeti için su ve şekeri kaynatıyoruz. Birkaç damla limon suyu sıkıp soğuması için bekletiyoruz.
- Un, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri ve Hindistan cevizini bir kaba koyup katı halde karıştırıp homojen hale getiriyoruz.
- Tereyağını (yoksa margarin) tavada eritip oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutuyoruz.
- 2 yumurta ve eritilmiş tereyağını katı haldeki karışıma ilave edip hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurun yumuşak kıvamda olması gerekir. Sert olması halinde içine biraz süt ekleyebiliriz.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yassı hale getiriyoruz. Tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Üzerine şerbeti döküp, çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.
Hindistan Cevizli Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?
Yumurta kokmaması için hamurumuzu çok iyi yoğurup özdeşleşmesini sağlamalıyız.