Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi

Hindistan Cevizli Şekerpare

Hindistan Cevizli Şekerpare Tarifi

Hindistan Cevizli Şekerpare tarifi: Hindistan Cevizli Şekerpare için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Şekerpare nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizli Şekerpare yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2.5 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 3 damla limon

Hindistan Cevizli Şekerpare tarifi nasıl yapılır?

  • Şerbeti için su ve şekeri kaynatıyoruz. Birkaç damla limon suyu sıkıp soğuması için bekletiyoruz.
  • Un, irmik, kabartma tozu, pudra şekeri ve Hindistan cevizini bir kaba koyup katı halde karıştırıp homojen hale getiriyoruz.
  • Tereyağını (yoksa margarin) tavada eritip oda sıcaklığına gelinceye kadar soğutuyoruz.
  • 2 yumurta ve eritilmiş tereyağını katı haldeki karışıma ilave edip hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz.
  • Hamurun yumuşak kıvamda olması gerekir. Sert olması halinde içine biraz süt ekleyebiliriz.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp yassı hale getiriyoruz. Tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
  • Üzerine şerbeti döküp, çekmesini bekliyoruz. Afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Şekerpare tarifinin püf noktası nedir?

Yumurta kokmaması için hamurumuzu çok iyi yoğurup özdeşleşmesini sağlamalıyız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025