Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizli Raw Cheesecake Tarifi

Hindistan Cevizli Raw Cheesecake

Hindistan Cevizli Raw Cheesecake Tarifi

Hindistan Cevizli Raw Cheesecake tarifi: Hindistan Cevizli Raw Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Raw Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizli Raw Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı için:

  • 100 gram yulaflı bisküvi
  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 10 gram kakao

Kreması için:

  • 1 paket krem şanti
  • 150 mililitre süt
  • 100 gram labne
  • 100 gram hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

Üstü için:

  • 100 gram bitter çikolata

Hindistan Cevizli Raw Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle bisküviyi robottan geçirin. Kakao ve eritilmiş tereyağı ile bisküviyi karıştırın. 15 cm cheesecake kalıbı ve ya benim gibi tekli kalıp da kullanabilirsiniz. Kalıbınıza yağlı kağıt serin. Bisküvi karışımını, bir kaşıkla kalıbın dibine bastırın. 10 dakika derin dondurucuda bekletin.
  • Bu sırada bir kabın içinde labne, Hindistan cevizi rendesi ve pudra şekerini karıştırın. Bir kenara ayırın. Başka bir kapta krem şanti ve sütü çırpın. Krem şanti kıvam alınca, Hindistan cevizi rendesi karışımına ekleyin.
  • Bir spatula ile alttan üste doğru kremşantiyi söndürmeden karıştırın. Tamamen karışınca derin dondurucuda bekleyen cheesecake tabanının üzerine dökün. Spatula ile kremayı önce kenarlara yayın, yoksa kalıptan çıktığında kenarda boşluklar kalabilir.
  • Benmari usulü çikolatayı eritin. Eriyince, tezgahta çikolatanın ılınmasını bekleyin. Cheesecake üzerine ılınan çikolatayı dökün. En az 4 saat buzdolabınızda bekletin.

Hindistan Cevizli Raw Cheesecake tarifinin püf noktası nedir?

Eğer çikolatayı benim gibi yapmak isterseniz; her şeyden önce, çikolatanızı benmari usulü eritin. Kalıbınıza yağlı kağıt serin ve çikolatayı üzerine dökün. Kalıbı ters çevirin. Çikolata donana kadar bekletin. Kalıptan çikolatayı çıkarın, ve tarifin geri kalanını aynı şekilde yapın. Kremanızı kalıba döktükten sonra kalıp çikolatanızı üzerine oturtun. En az 4 saat buzdolabında bekletip, servis edin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025