Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi

Hindistan Cevizli Muhallebi

Hindistan Cevizli Muhallebi Tarifi

Hindistan Cevizli Muhallebi tarifi: Hindistan Cevizli Muhallebi için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Muhallebi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Hindistan Cevizli Muhallebi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 ml. inek sütü
  • 250 ml. hindistan cevizi sütü
  • 250 ml. hindistan cevizi kreması
  • 70 gram pirinç unu
  • 1/2 adet vanilya çubuğu
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 1/2 su bardağı agave şurubu

Hindistan Cevizli Muhallebi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir litrelik süt ve krema karışımını (inek sütü, Hindistan cevizi sütü ve kreması) tencereye aktarın.
  • Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmını kazıdıktan sonra tencereye alın. Agave şurubu ve rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin.
  • Yavaş yavaş karıştırdığınız muhallebi karışımını kısık ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayan süte, pirinç ununu yavaşça ekleyin ve bir yandan da tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
  • 5 dakika kadar kaynayan ve kıvam alan tatlı karışımını ocaktan alın.
  • Servis kaselerine paylaştırdığınız tatlıyı, buzdolabında soğuttuktan sonra sevdiklerinize ikram edin.

Hindistan Cevizli Muhallebi tarifinin püf noktası nedir?

Pirinç ununun topaklanması durumunda kaynama işlemi bittikten sonra hazırladığınız muhallebiyi, el blenderı ile pürüzsüz bir hale getirebilirsiniz.

Hindistan Cevizli Muhallebi tarifi için servis önerisi

Hazırladığınız tatlıları, rendelenmiş Hindistan cevizi ve file badem eşliğinde servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025