Hindistan Cevizli Kek Tarifi
Hindistan Cevizli Kek tarifi: Hindistan Cevizli Kek için gerekli malzemeler nelerdir? Hindistan Cevizli Kek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Hindistan Cevizli Kek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
- 1/2 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- 1 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kek kalıbını yağlamak için:
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kek tarifi nasıl yapılır?
- Yumurtaları derin bir karıştırma kabına alın, toz şeker ilavesiyle krema kıvamını alana kadar karıştırın.
- Zeytinyağı ve süt ilavesiyle tüm sıvı malzemelerini eklediğiniz kek harcını mikser yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
- Rendelenmiş Hindistan cevizi ve rendelenmiş limon kabuğunu katın.
- Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu katın. Tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla karıştırdığınız kek harcını tamamlayın.
- Baton kek kalıbını oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağıyla yağladıktan sonra kek harcını boşaltın.
- Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra Hindistan cevizli keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıkan keki oda ısısında dinlendirdikten sonra kalıbından çıkartın, üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi serptikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.
Hindistan Cevizli Kek tarifinin püf noktası nedir?
Kekin daha iyi kabarması için raf ömrünü tamamlamamış un, kabartma tozu ve vanilyayı eledikten sonra kullanmaya özen gösterin.
Hindistan Cevizli Kek tarifi için servis önerisi
Kekin üzerine serpiştirdiğiniz rendelenmiş Hindistan cevizlerinin sabit durması için kalıbından çıkarttığınız kekin üzerine az bir miktarda şekerli ya da reçelli su sürebilirsiniz.